Norsk skidåkning är i gungning

Norsk skidåkning är i gungning. Två fall av doping på de bästa åkarna Sundby och Johaug. Nyheten att skidstjärnan Therese Johaug fastnat med spår av en anabol steroid i en dopningskontroll har skakat om norsk skidåkning. Nu har den även letat sig in på tidningarnas ledarsidor. Det är den stora norska morgontidningen Aftenpostens ledarsida som tar upp fallet.

Therese Johaug ska behandlas som alla andra, slår tidningen fast. Det är avgörande att reglementet nu följs till punkt och pricka för att bevara resterna av trovärdighet inom norsk skidsport. Nyheten kommer kort efter att Martin Johnsrud Sundby även han testats med ett förbjudet ämne. Den trovärdighet skid-Norge haft genom årtionden har förstörts på mindre än tre månader , menar Aftenposten.

Det är bara att hålla med de norska tidningarna. Jag tycker det är märkligt att en läkare går ut och tar på sig ansvaret. Enligt reglerna är det idrottaren som bär hela ansvaret. Det är klart att många tidigare har frågat sig hur det är ställt med norsk skidåkning när man sett Johaug och Sundbys framfart i spåret och att de aldrig blivit trötta.

Det verkar som om flera åkare har astma och får den medicinen och den är klassad som doping. Vad som hänt får vi nog aldrig reda på men Johaug hade i alla fall anabola i kroppen det är helt klart. Vi får väl se vad Norska skidförbundet gör. Såg en notis från internationella förbundet som menade att norska förbundet hade ett val och det var att fatta veslut om avstängning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.