Clinton hade flest röster men misstänkt fusk

Clinton hade flest röster men misstänkt fusk.Dataexperter hävdar i en rapport att resultatet i presidentvalet ser ut att ha manipulerats i tre delstater och att Hillary Clinton egentligen skulle ha vunnit, rapporterar The New York Magazine. Donald Trump har hela tiden sagt att valet är riggat och kanske har han rätt.

Enligt experterna visar siffror över
valresultaten i Michigan, Wisconsin
och Pennsylvania sådana avvikelser att det väcker misstankar om manipulation. I både Pennsylvania och Wisconsin vann Donald Trump. Michigan är ännu inte färdigredovisat. Om Clinton ges segern i alla tre delstaterna skulle hon även
vinna i hela USA. Det här visar att demokratin fungerar inte i USA då inte den som får flest röster vinner och det visar även på att det finns bara ett säkert system nämligen en röst med valsedel. Datorer är för lätt att hacka och manipulera.

Gruppen, som förutom dataexperter även innehåller jurister, menar att det är så stora skillnader mellan röstningsmönstret i områden med valsedlar och sådana med elektroniska röstningsmaskiner, att de senare måste ha påverkats av utomstående. Det är väl inte alls otroligt i ett land där allt går att löpa om man har tillräckligt med pengar. Donald Trump har haft många tvister genom åren

Om Clinton-sidan ska överklaga resultaten är det dock bråttom för på
fredag går överklagandetiden ut i Wisconsin, och nästa vecka i de andra två delstaterna. Det finns ännu inga kommentarer från Clintons stab, men en kampanj för omräkning har dragit igång i sociala medier. Jag tror inte hon överklagar.

Det finns dock andra som tänker göra det och det gröna partiets kandidat Jill Stein har samlat in över 2 miljoner dollar för att kunna begära omräkning av röster i Wisconsin, Michigan och Pennsylvania, skriver flera medier.
Detta på grund av de rapporter som förekommit om att partidatabaser, register över väljare och privata mejlkonton kan ha hackats, säger Stein i ett uttalande enligt Politico.

Som jag skrev tidigare har en grupp ledande IT-experter och jurister uppmanat Hillary Clintons stab att begära omräkning av rösterna i just de tre delstaterna med hänvisning till misstänksamma röstningsmönster  i områden som använde sig av maskiner för elektronisk röstning. Ja se denna teknik men hur ska man ändå kunna se om det fuskats

3 kommentarer

  1. Åke Grönlund

    Nu var ju inte deras poäng att Clinton skulle fuskat utan i så fall någon som ville stjälpa Clinton. Det var ju Trump som fått misstänkt många röster där röstningsmaskiner använts.

  2. Bengt Åström

    Trump vann med det tredje största jordskredet någonsin — 25% marginal över Clinton! Du har rätt — det verkar som Clinton vann ungefär 3 miljoner röster från dom som inte hade rätt att rösta inklusive döda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.