Blandar Trump ihop affärer och politik

Blandar Trump ihop affärer och politik. Ibland känns det faktiskt så. Donald Trump har redan haft kontakt med ledare från världens alla hörn, men inte i rollen som politiker utan som företrädare för sitt internationella imperium.

När han nu blir president och träder in i Vita huset ställs USA:s intressen mot familjens  speciellt med tanke på att han ännu inte presenterat en trovärdig plan för hur banden till konglomeratet Trump Organization ska kapas. Det skriver Newsweek. Magasinet pekar bland annat på verksamheten i Rodrigo Dutertes Filippinerna som ett exempel på affärer som gör USA:s nästa president sårbar.

I skuggan av Dutertes fördömda knarkkrig är nämligen Trump Tower i Makati nära på färdigställt. Trump lär alltså ha goda skäl att hålla Duterte på gott humör, resonerar man. Hur det ska gå att skilja på företagandet och ämbetet har jag svårt att se utan det blir nog bara på papperet.

Samtidigt kan företagets verksamhet i landet strida mot den amerikanska konstitutionen och den klausul som förbjuder offentliga personer från att ta emot gåvor från andra stater, fortsätter Newsweek. Ja vi kommer säkert att få höra med om detta för ingen ska inbilla mig att han offrar sin förmögenhet för att bli president för han tjänar säkert mer på sitt företagsimperium än på presidetämbetet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.