Grundskydd för pensionär ses över

Grundskydd för pensionär ses över. Regeringen kommer att tillsätta en utredning för att undersöka hur de sämst ställda pensionärerna kan få det bättre, skriver Ekot. Främst handlar det om ensamstående kvinnor.

Enligt statsminister Stefan Löfven har klyftorna mellan pensionärer ökat då garantipensionen bygger på prisutveckling och löntagare under lång tid haft en mycket bra reallöneutveckling. Utredningen, som de sex partier som står bakom pensionsuppgörelsen är eniga om, ska undersöka om garantipensionen och bostadstillägget kan räknas upp för de sämst ställda.

Det där är väl bra att man ständigt följer pensionsöverenskommelsen som rättar till de fel som uppstår ur fördelningssynpunkt så det har jag inget emot.

Däremot ingår inte straffskatten som alliansregeringen införde och som är föranledd av det som kallas jobbskatteavdraget. Här får Socialdemokraterna inte svika det stora vallöftet vi hade nämligen lika skatt för pensionärer och löntagare på samma inkomst. Det här har inte med pensionsuppgörelsen att göra så här måste riksdagen fatta beslut snarast. Nu ser det ut som om den inte kan stjälpas av alliansen med hjälp ar Sverigedemokraterna eftersom KD har sagt sig vilja ta bort den. Handla nu Stefan Löfven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.