USA regering byggs upp av specialister

USA regering byggs upp av specialister. USA valde en affärsman utan politisk erfarenhet till näste president. Nu väljer han i sin tur affärsmän utan erfarenheter att leda hans departement. Så sammanfattar BBC:s Anthony Zurcher Donald Trumps 15 nomineringar.

Valet av Wall street-veteraner och företagsledare sänder en helt annan signal än den som fastighetsmogulen gick till val på  att en global elit berövade arbetarklassen på sina tillgångar, skriver Zurcher.

Samma kovändning ser Zurcher när det gäller generalerna. James Mattis, tilltänkt försvarsminister, och John Kelly, som är tänkt att bli minister ansvarig för inrikessäkerhet, är båda ex-generaler. Under sin kampanj sa Trump att han visste mer om att bekämpa terrororganisationen IS än många generaler som ledde USA:s militäroperationer.

Teslas grundare och vd Elon Musk kommer tillsammans med taxitjänsten Ubers vd Travis Kalanick att få en rådgivande roll i den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trumps strategi- och policyforum. Tanken är att Musk och Kalanick ska ge Trump råd rörande affärsfrågor. 

Det hela tyder på en ny länk mellan den tillträdande presidenten och det Silicon Valley som tidigare uttryckt en hel del oro kring Trumps ledarskap  skriver The Verge i en kommentar till saken.

Om Donald Trump får igenom alla sina nomineringar kommer USA:s nya utrikesminister, försvarsminister, justitieminister och finansminister alla vara vita män. Det skulle vara första gången sedan 1989 som inget av de fyra mest inflytelserika departementen leds av en kvinna eller en icke-vit person, enligt CNN.

En kommentar

  1. ryss

    Var det inte Amerikanska rådgivare som byggde Ryssland (strateger)
    under 90 talet när dom höll på att supa ihjäl sig med kupongsystemet.
    Och det blev många stora kapitalister. och skapade det där vi är idag tragiskt
    att säga det att Putin och Trump kommer att klara sig bäst, vi måste nog rätta oss i ledet
    dom har makt ,pengar, vapen. Musk och övrig industri gör oss beroende av El där är nästa
    inkomster när olje krigen tar slut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.