CIA säker på att Putin varit inblandad i hacking

CIA säker på att Putin varit inblandad i hackning Den amerikanska underrättelsetjänsten CIA är nästintill helt säkra(”a high level of confidence ) på att den ryske presidenten Vladimir Putin personligen varit inblandad i hur material som hackats från Demokraterna skulle läckas och användas. Det rapporterar NBC News med hänvisning till två källor. Putins motiv ska ha varit en personlig hämnd på Hillary Clinton.

Michael McFaul, ambassadör i Moskva 2012 2014, säger till NBC om den ryske presidenten: ”Han har haft en vendetta mot Hillary Clinton som har varit kände länge på grund av det hon sa om parlamentsvalen i Ryssland 2011. Han vill misskreditera amerikansk demokrati och försvaga oss […] helt säkert gillar han Trumps syn på Ryssland, säger McFaul.

6 kommentarer

  1. David

    Fast man kan ju fundera över hur trovärdiga CIA är. Det pågår ett propagandakrig och då måste man ju hugga på Ryssland. Det intressanta är ju också att man helt försökt flytta fokus från innehållet i det läckta materialet till att skuldbelägga Putin för att materialet läcktes. Även om han har intresse i att materialet skulle läcka ut så är det pinsamt att man inte lyckas presentera ett enda bevis för att han ligger bakom.
    Att bara säga att ”han med stor sannolikhet ligger bakom” till att ”vi är nästan säkra på det” inger samma trovärdighet som historien kring massförstörelsevapnen som inte fanns.
    Det man ska fråga sig är vad CIA har för intressen och varför man skuldbelägger Ryssland för att inte tala om varför man ens gör en affär av det just nu. Valet är över och Trump kommer att bli nästa president oavsett hur stor roll Putin haft i detta.

    Jag tycker också det är märkligt att ryska regeringen skulle bedriva hackerattacker på demokraterna och göra detta ”hemifrån”
    För trots allt är ett problem med datakommunikation är att man aldrig kan vara säker på varifrån attackerna kommer.
    Jag kan sitta här i Umeå och fjärrstyra datorer från Ryssland att hacka datorer i ett tredje land. För mottagande part kommer det bara att synas att hotet kommer från Ryssland. Men nu tycks man ju inte ens vilja presentera några loggar som ens visar det, och det kan jag tycka är ganska talande för att man fabricerat hela storyn. Motiv till detta saknas ju i varje fall inte.

  2. rundvikarn

    Han måste ju vara en hejare på datorer den där Putin …..
    Eller så KAN det ju vara som med Iraks massförstörelsevapen som enligt ”säkra CIA-källor” var ett stort hot mot hela världen , fanns dessa vapen i verkligheten ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.