Ingen är så misstänksam mot Trump som Carl…

Ingen är så misstänksam mot Trump som Carl Bildt. Jag har inte varit särskilt förtjust i Carl Bildts politik när han var stadsminister men däremot är jag helt säker på att han känner de spänningar som uppstått i världen. Nu har han skrivit lite om vad han känner på en krönika i sajten Project Syndicate.

Det är inte dags att bege sig till bunkrarna  än. Men fler oförutsedda händelser med allvarliga konsekvenser kan vänta runt hörnet. Det är vad Sveriges förre utrikesminister Carl Bildt (M) skrev i en krönika på sajten Project Syndicate angående Donald Trumps seger i presidentvalet. Bildt hänvisar till sin egen tweet sommaren 2015  en uppmaning att söka skydd om republikanen skulle bli vald.

Bildt skriver att det finns gott om platser platser där detta kan ske, skriver han och nämner bland annat Nordkorea och Gulfstaterna.
I normala fall kan starka internationella relationer trygga tillräcklig förutsägbarhet, erfarenhet och stabilitet för att klara dessa situationer, skriver Bildt. De tiderna kan vara förbi . Han avslutar: det skadar inte att ha en bunker nära till hands. 

För övrigt släpper jag aldrig mer igenom en kommentar om det inte tillhör det ämne som bloggen handlar och inte heller de som innehåller näthat. Är de grova är det en sak för polisen

En kommentar

  1. Basic Rules

    Carl Bildts värld har totalt rasat samman, etablissemangets ”utrikes storspov” får titta sig backspegeln numera. Vem kommer att efterlysa hams kommentarer efter detta lågvatten märke, ser man till facit så är det inte många gånger han twittrat rätt.
    Carl beskrivs som en person med stor tro på sin egen makt och ”expertice”. Med amerikanska ord ; ”medium size dog with big dog attitude”.
    Samma attityd märks hos Reinfeldt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.