Staten sköter inte tillsynen av friskolor

Staten sköter inte tillsynen av friskolor. Liberalerna och Jan Björklund vill förstatliga skolan. Friskolorna är det staten som har tillsynen över. I kalla fakta visade man på att pojkarna ska sitta fram i skolbussen medan flickorna fick kliva in bak. Eleverna var mellan 6 och 10 år gamla. Man

Det här skedde på en muslimsk friskola i Vällingby. Det här hade pågått i 15 år och visades i TV4,s program Kalla Fakta. Det här påstod rektorn att det var ett misstag men är det ett misstag när det pågått i 15 år, det tror i alla fall inte jag. Rektorn påstod även att skolan vilar på demokratisk och inte religös värdegrund. Vem tror på det, inte jag i alla fall. En muslimsk friskola vilar självklart på den muslimska trons grunder.

Statsministern har också reagerat kraftigt och sa.  Jag tycker det är avskyvärt. Det hör inte hemma i Sverige. Här åker vi buss tillsammans oavsett om vi är tjej eller kille, kvinna eller man. Det här tyder på att vi har ännu mer att ta tag i vad det gäller segregation, sa han i tisdags.

Det här visar också på ett grundläggande fel och det är att inte kommunen som betalar också har kontrollen, utan den ligger på staten. De har inte sett den här uppdelningen på 15 år. Det är väl ingen hemlighet att hos vissa grupper inom muslimska tron finns en syn på kvinnor som vi inte delar. Hedersvåld förekommer också. Bidrag till friskolor ska inte ges om man inte behandlar pojkar och flickor på ett jämställt sätt.

En kommentar

  1. Olle

    Detta är väl inget nytt ,detta har vi vanliga ”svenssons” vetat i flera år,men detta är typiskt sånt som gjort att SD vinner mark. De större partierna har inte vågat ta tag i dessa problem, har nån nämnt nåt så har direkt rasismstämpeln tagits fram och strutsmentaliteten har använts .Huvudet i sanden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.