Debatten om friskvårdstimmen

Debatten om friskvårdstimmen . Visst var den lång trots att Hans Lindberg yrkade på återremiss i sitt första inlägg och varför prövade man inte då återremissen. Det var inget nytt som kom fram i den långa debatten. Det finns ett stort fel tycker jag och det är att man kan motionera om stora ofinansierade förslag.

Vad det framkom i underlaget att det kostar mycket pengar och då är det egentligen en budgetfråga och ska självklart in i den kommande budgeten. Vi får väl se om de som yrkade på bifall till motionen lägger in det i sina budgetar. Ingen ska väl inbilla mig att det är gratis.

Däremot blev jag mycket förvånad över vad vänsterns gruppledare Ulrika Edman sa, hon sade nämligen att ”personalen vet bäst . Om jag är rätt underrättad så är samtliga fack emot förslaget. Kommunals ordförande Aljeandro Caviedes skrev i ett öppet brev ”Det är inte OK att resurser som behövs för förstärkningar av bemanning inom välfärdssektorn istället går till en reform som i stort sett bara tjänstemän och akademiker kan dra nytta av . Jag förstår honom till fullo för minns jag rätt var det svårt att ta ut denna timme förra gången. Jag tillhör de som tror att mer resurser till verksamheter med arbetsmiljön ger mer valuta för pengarna än en friskvårdstimme

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.