Närmar sig slutet för Donald Trump

Närmar sig slutet för Donald Trump. Det kommer nyheter varje morgon när man läser vad som hänt i USA under natten, som hänt runt Vita Huset och det gäller saker som kommer i media och källorna är ofta inifrån politiken. Nu stormar det för fullt och jag lägger ut två artiklar från nyhetssajten Omni som alltid är korta sammanfattningar från andra media. Den här första handlar om att Donald Trump försökt få den tidigare FBI chefen att lägga ner utredningen mot Michael Flynn.

Så här lyder artikeln i Omni
RYSSLANDSKONTAKTERNA Reaktionerna i USA är närmast explosiva efter att New York Times rapporterat att Donald Trump försökt pressa den nyligen sparkade FBI-chefen James Comey att lägga ner utredningen mot den tidigare nationella säkerhetsrådgivaren Michael Flynn.

 Landet sätts på prov som aldrig tidigare skådats. Jag säger till alla mina kollegor i senaten: Det här är historiskt, sa den demokratiske minoritetsledaren Chuck Schumer i talarstolen.

CNN intervjuar den oberoende senatorn Angus King. Programledaren Wolf Blitzer frågar King om det innebär ett steg närmare riksrätt för Trump om uppgifterna stämmer.
 Ja, så är det. Förhindrande av rättvisa är så allvarligt.

Nästa artikel i Omni skrevs före den jag nyss citerade och är lite mer i detalj

%Ï RYSSLANDSKONTAKTERNA
USA:s president Donald Trump bad FBI-chefen James Comey att avbryta den federala utredningen av den tidigare nationella säkerhetsrådgivaren Michael Flynns kontakter med ryska företrädare.

Det framgår av minnesanteckningar som Comey skrev strax efter ett möte i Vita huset i februari, skriver New York Times.

Han är en bra kille. Jag hoppas att du kan släppa det här , ska presidenten ha sagt till Comey i enrum efter att han bett justitieminister Jeff Sessions och vicepresidenten Mike Pence att lämna rummet.
Trumps förfrågan är det tydligaste beviset hittills på att presidenten direkt försökt att påverka justitiedepartementets och FBI:s utredning av kopplingar mellan Trumps medarbetare och Ryssland, skriver New York Times. Medier rapporterar att Comey skrev lappar vid flera möten med Trump, enligt uppgift särskilt när han kände sig illa till mods .

Vita huset förnekar innehållet i New York Times rapportering.

Slut citat från Omni. Det här finns i stort sett i alla nyhetssajter så här på morgonen och vi får säkert höra mycket vilka tolkningar man gör. Vita Huset gör som vanligt dementerar men jag säger som många andra ingen rök utan eld. Men Trump har tagit för vana att avskeda folk som inte gör som han säger. Men alla källor som man hänvisar till tycker jag borde vara säkra källor. Det känns egentligen oroligt med en president som ser ut att ha oordning i sin stab och inte minst när man kommer in på säkerhetspolitiken. Det kommer också fler och fler artiklar där man spekulerar i att det snart kan bli riksrätt mot Donald Trump

En kommentar

  1. Pingback: #DonaldTrump Närmar sig slutet för Donald Trump – Exgnagare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.