Hur är det möjligt att stjäla sjukhusutrustning

Hur är det möjligt att stjäla sjukhusutrustning. Man måste fråga sig om och hur det är möjligt att någon kan ta sig in på sjukhusen och stjäla endoskopiutrustning. Den här utrustningen har inte bara stulits i Sverige utan även ute Europa. Nu har det stulits instrument för endoskopi för 30 miljoner de senaste månaderna Polisen uppmanar samtliga sjukhus i landet att omedelbart öka säkerheten.

Det är väl bra men samtidigt obegripligt att folk kan ta sig där dessa instrument finns och bara ta lös dom och sedan sticka därifrån och det sägs att de inte är stora och lätt att stoppa i en ryggsäck. Hur är det med säkerheten i övrigt är det bara att traska in och öppna ett medicinskåp och stoppa på sig knark. Det ska vara omöjligt för någon att ta sig in i sjukhusets inre lokaler. En ond kraft ska kunna ta död på många om det är så lätt at ta sig in. Det borde väl vara så att de personer som ska in i lokaler där dessa instrument finns och även andra områden som är viktiga och där dyr utrustning finns ska logga sig in eller ha passerkort. Jag blir orolig när vilka personer som helst ska in på andra områden än på salarna för att göra ett besök. Det är ofattbart att polisen måste gå ut med den här typen av meddelanden. Det ser ut som om att landstingen behöver se över sin säkerhet. Man tror nu att dessa instrument kan vara bra att ha för knarksmugglare. Jag tycker att det är skamligt att polisen måste uppmana sjukhusen att skärpa sin bevakning.

5 kommentarer

  1. Lars Flemström

    Ja, det är illa. Men det är lika illa att vem som helst kan ta sig in hur som helst i salar, där det ligger värnlösa patienter, som kanske låser om sig med dubbla lås när de är hemma och friska och har större möjlighet att försvara sig eller fly. En fråga som också borde ställas är hur det är möjligt för dessa brottslingar att ta sig in i Sverige. Och hur det är möjligt att de får hjälp att reka av personer, som är bosatta här, lagligt eller olagligt under flera år.

    Vad ska knarksmugglare ha dessa instrument till? Blir det lättare att smuggla knark med hjälp av dessa instrument? Instrumenten stjäls ju från sjukhus inne i landet och inte från tullen vid gränserna. Jag tror att någon knarkliga har bytt inriktning och förser fattiga sjukhus i knarkproducentländerna med utrustning. Det har ju tidigare stulits en massa teknisk utrustning av olika slag med en mycket specialiserad användning.

    Denna avancerade utländska brottslighet har kommit sedan Sverige gick med i EU, men varje försök till seriös diskussion om denna ”brottsturism” tystas ner med rasistkortet, att en sådan diskussion skulle spä på fördomarna mot invandrare. Enligt min mening är en tillfällig besökare ingen invandrare. En person, som inte ens har ansökt om uppehållstillstånd, ska inte kallas invandrare.

    Och den ytterst ringa andel av här boende medhjälpare, som faktiskt har status som invandrare, borde naturligtvis mista sina uppehållstillstånd. Dags att domstolarna börjar följa lagen och döma till utvisning i stället för att tycka synd om brottslingarna. Dessutom borde Sverige ingå avtal med hemländerna om att överflytta verkställigheten av straffen till brottslingarnas hemländer.

    Så att straffen för brott begångna i Sverige inte blir mildare än om samma brott hade begåtts i hemlandet. Alltså omedelbar utvisning till straff i hemlandet, i stället för att de utländska brottslingarna ska sitt i svenska fängelser, där de knyter kontakter och lär sig mer om Sverige, och vad mer som finns att stjäla här. och hur man ska göra för att minimera risken att åka fast nästa gång.

    Har du missat mina kommentarer till dina tidigare inlägg c:a en vecka tillbaka?

  2. Gerd

    Som du säger, det borde vara omöjligt att det kan hända. Landstingsledningarna vet detta också och det känns som om de lägger locket på. Anledningen kan (observera KAN ) vara att det är anställda som drygar ut lönen och gör såna här beställningsjobb. Inhyrd personal struntar kanske i att låsa skåpen etc. Med i princip öppna gränser och alla som lever gömda och papperslösa i Sverige så är det ju ingen som vet hur de försörjer sig. För 25år sedan behövde man inte låsa ytterdörren, bilnyckeln kunde sitta kvar i bilen. Nu är det annorlunda, snatterierna har nått nya höjder, man måste låsa in allt, det går inte ens att svara i telefonen utan att riskera att bli lurad på pengar.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Vi får väl hoppas att de anställda inte är de som stjäl. Då är det allvarligare problem

  3. Sixten

    I Polen jublar massorna åt Trump.kan det bero på att man har erfarenhet av kommunismens styre och förtryck. Vänstersverige har ägnat all sin tid att dissa honom för han är ett hot mot socialismen som förtrycker individen med gränslösa skatter så att svenskarna har blivit trälar.Alla dina inlägg är en rädsla för att Trumps politik ska lyckas.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst har de förtryck i polen under kommunisttiden. Sverige har aldrig haft ett kommuniststyre däremot länge Socialdemokratiskt styre som lade grunden för välfärdsstaten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.