Det finns fler terroristnätverk än IS

Det finns fler terroristnätverk än IS. Ett sådant är Boko Haram som härjar främst i Nigeria. Minst 14 människor har dödats och ett 20 tal skadades vid ett självmordsdåd i Dikwa. Det var en kvinna som detonerade en sprängladdning inne i en byggnad i byn. Det rapporterar AP.

Det var ytterligare en terrordåd av Boko Haram där 69 människor uppges ha dödats av terrorgruppen när personal från bolaget Nigerian National Petroleum Corporation letade efter oljefyndigheter i delstaten Borno i nordöstra Nigeria i tisdags.

Även i Australien finns terrorister men de han gripas före de gjort ett attentat. Enligt Omni har Fyra män har gripits vid koordinerade polistillslag i flera förorter till Sydney, rapporterar australiska medier. De misstänks ha planerat ett terrordåd. Premiärminister Malcolm Turnbull säger enligt AFP att planerna ska ha gått ut på att störta ett flygplan. Männen tros ha tänkt använda någon slags bomb, skriver flera medier. Det beskrivs som en improviserad anordning . Canberra Times skriver att tillslagen planerats hastigt efter att polisen fått information om ett förestående dåd.Tabloiden Herald Sun uppger att en av personerna som har gripits tidigare har rest till Syrien för att ansluta till terrorgruppen IS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.