Nya UIK mot gamla

Nya UIK mot gamla. I går spelades den matchen och damfotbollens högsta publiksiffra i alla fall i Umeå. Själv hade jag inte möjlighet att närvara då vi hade en inbokad träff med våra vänner sedan 1959. Jag är inte alls förvånad över att de gamla UIK vann för de var en gång Europas bästa lag och så fort försvinner inte talangen.Det var en del borta av det gamla stjärnlaget och jag nämner vara Hanna Ljungberg och Marta som kom till Umeå en kall vinterdag samtidigt som vi hade en duell mot Universitetet mitt i stan.

Det var ett fantastiskt jobb som UIK och då med Roland Arnkvist gjorde med de som han hade runt om kring sig. Jag tror att det man gjorde då var att UIK satte damfotbollen och Umeå på kartan. Det är klart att när UIK var på väg upp och i toppen var det många som ville att de skulle misslyckas då ingen ville spela på konstgräs och inte ens UIK men värme på riktigt gräs gick inte då värmen inte kunde lura naturen. När inte UFC spelade mot Ljungskile i andra kvalmatchen så åkte de ur allsvenskan och senare i näst högsta serien. Umeå skulle behöva att damerna gick tillbaka till högsta damserien och herrarna lyckas ta sig uppåt i seriesystemet. UIK gjorde en bragd under en tid och det finns ingen kommun där damfotbollen stod så högt som i Umeå

En kommentar

  1. Erik

    Vi kan nog glömma att tillhöra finrummen i sporterna fotboll och ishockey här i Umeå. Det finns för få personer med kapital som är intresserade. Ta till exempel Västerås fotboll som nyligen kasserade in 50 miljoner kronor i samband med en spelarövergång. Räkna med att Västerås kommer att ta sig till högsta serien om några år. Vi har samma fenomen både i Uppsala (Sirius) och Östersund som haft och har tillgång till mycket kapital.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.