Ät inte griskött från Danmark och Tyskland

Ät inte griskött från Danmark och Tyskland. Varför ska man inte göra det, svaret är hur enkelt som helst. Det finns inga länder som jag vet som använder så mycket antibiotika på grisarna som dem. Jg tycker att just den frågan som EU måste ta tag i nu. Alla medicinska experter att användningen av antibiotika kan bli jordens undergång.

Det finns snart inget bot alls mot sjukdomar om resistenta bakterier får härja fritt. Ett av de allvarligaste problem är om vi får i oss detta via våra livsmedel. Grisar från Danmark och Tyskland är ett av de stora problemen. Det bästa vi som konsumet är att sluta köpa kött framför allt från Danmark och Tyskland. Jag tycker det är för djäkligt att EU inte har kraft och mod att ta tag i en sån viktig hälsofråga. Hela världens expertis vet att antibiotika är en ödesfråga för överlevnaden

12 kommentarer

  1. Olle

    EU sitter i knä på de stora multinationella företagen som säljer detta.Och även de stora som genmanipulerar spannmål och patenterar detta utsäde tillsammans med besprutningsmedel som är särskilt framtaget för detta spannmål. Monsanto ,Basf mfl

  2. Peter

    Hej Lennart!
    Borde inte EU kunna införa någon typ av obligatoriskt krav på märkning som talar om ifall dom stoppar in läkemedel i köttet eller inte?

    Vad tror du att dom serverar för kött på restaurang när du är ute och äter då?
    Jo jag kan säga att den största delen kött som folk äter på reasturang är importerat ifrån både Danmark och Tyskland utan även Polen samt Irland!

    Scans bacon har då exempelvis sämre kvalitet än Danska Tulip som till och med är rökt på riktigt vilket inte Scans brosk smakande bacon är vilket dom endast sprutar in rökaromer i vilket är kemikalier!
    Sen så finns det ju alltid både bättre och sämre kvalite på kött oavsett vilket land du är i och Premium kvalitet kostar ju oftast mer så man får vad man betalar för!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tycker man alltid kunde ha ursprungsmärkning och om grisarna var behandlade med olika saker så då får konsumenten ta ansvar för vad den äter

  3. David

    För inte så länge sedan hade VK ett repotage i frågan och jag blev förvånad av hur lite antibiotika Danmark använder jämfört med många andra länder i världen. Visst de använder mest i Norden men det finns betydligt större skurkar.
    Trevlig Helg!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Nu koncentrerade jag mig på det som händer i Europa vilket vi borde kunna lösa inom EU

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag delar inte din uppfattning. Visserligen äter man och lever på andra djur och produkter. Sedan vet jag att grisar liknar mycket människor för där man utövar visa försök så använder man grisar men sedan om vi är av samma art. Då har man tillstånd till det av de djurförsöksetiska nämnderna

  4. Jan andersson

    Antibiotika användningen i Europa och övriga världen är oförsvarligt hög
    De länder du pekar på är mycket riktigt hög förbrukare men inte på lång väg
    Värst en. Kan vara bättre att sprida då upplysning om vilka länder som är
    Att rekommendera. Som väl är sprids varken bakterier el antibiotika via
    Det kött vi konsumerar. Parallellt måste vi hantera uppkommen sits och
    Och där spridningen sker. Många sjukhus däribland nus utmärker sig att
    Inte tar sitt ansvar. Om vårdpersonal bär ärmar inte längre än till armbåge inte bär ringar
    Och har korta naglar följer anvisade tvätt och sprit rekommendationer.

    En ledningsfråga inte kritik mot enskilda.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har koncentrerat mig på det griskött som är mest vanligt i våra butiker sedan blir det till att världen enas om att förbjuda saker och ting

  5. Ekonomik

    Helt rätt Lennart
    Våra förfäder som hade sin mat egenproducerat utan tillskott
    överlevde olika kriser både ekonomiska och matbrist kunde
    bygga ett land som man nu ser håller på att raseras med alla
    medel i produktion samt miljön tittar man sig runt om i världen
    reser ser man vart vi är på väg.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du har helt rätt i din kommentar och jag är nästan helt övertygad om detta med resistenta bakterier blir mänsklighetens slut, men hur länge det tar vet jag inte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.