Undan för undan visar det sig att Trump är för krig

Undan för undan visar det sig att Trump är för Krig. På några minuter visar det sig USA har inte en fungerande regering där presidenten beter sig vilken diktator som helst. Han avskedar folk när som helst och vem som helst och har inga närmaste som rådgivare och måste vara den ledare i världen som kan minst om demokrati av alla världens ledare. Han hotar alla med dödsstraff och är irriterad över att Nordkorea lyckats bevisa att de är en kärnvapenmakt och det var säkert därför han sköt sina långtflygade robotar. Ja han gäckar USA men det inser inte Trump och kan den som blir den president som startar ett kärnvapenkrig. Många notiser finns om det som sker och här redovisar jag notiser från Omni.
Här kommer ett som handlar om konflikter med utrikesministern, ett citat rätt upp och ner också lyder detta. Här är ett

Motsättningarna mellan USA:s president Donald Trump och utrikesminister Rex Tillerson har varit uppenbara. Det menar Erika Bjerström, utrikeskommentator på SVT. Det har spekulerats länge att Tillerson skulle få sparken, säger hon till den egna kanalen.

USA-forskaren Frida Stranne säger till TT att det inte varit ett enat utrikespolitiskt budskap från USA .
Tillersons ställning har varit svag generellt och med en så öppen oenighet mellan presidenten och hans utrikesminister i avgörande frågor vet inte regeringar i världen vad som gäller från amerikanskt håll och det skapar osäkerhet, säger hon till TT.

Det är så säkert det kan vara. Det är för många som missbrukat sina ställningar det visar inte minst #metoo

Nästa Notis
Donald Trump uppges vilja byta ut utrikesminister Rex Tillerson och ersätta honom med den nuvarande CIA-chefen Mike Pompeo, uppger regeringskällor för New York Times. Det väntas ske någon gång under de närmaste veckorna. Relationen mellan Trump och Tillerson, som tidigare var chef för energijätten Exxon Mobil, ska under en tid ha varit ansträngd. I somras rapporteras Tillerson ha varit så trött på presidenten att han själv övervägde att lämna sin post. Enligt källor har de olika syn på bland annat klimatförändringar, något som Tillerson dock förnekat.

Vi tar en till och dessa är utan ordningsföljd och även den här är från Omni.

Donald Trump uppges vilja byta ut utrikesminister Rex Tillerson och ersätta honom med den nuvarande CIA-chefen Mike Pompeo, uppger regeringskällor för New York Times. Det väntas ske någon gång under de närmaste veckorna.

Relationen mellan Trump och Tillerson, som tidigare var chef för energijätten Exxon Mobil, ska under en tid ha varit ansträngd. I somras rapporteras Tillerson ha varit så trött på presidenten att han själv övervägde att lämna sin post. Enligt källor har de olika syn på bland annat klimatförändringar, något som Tillerson dock förnekat.

En kommentar

  1. David

    Har det funnits någon amerikansk president som varit för fred? Man kan tycka vad man vill om Trump men man måste sätta saker i sitt rätta perspektiv.
    USA ökade sina militära insatser under Obama. Han var i krig under hela sin presidentperiod, vilket är mer än någon annan tidigare president. Han ”ärvde” fyra konflikter: Afghanistan,Irak, Somalia och Pakistan. och lyckades även utöka med Libyen, Jemen och Syrien. 2016 släppte USA 26 171 bomber. Visserligen minskade han antalet soldater i Afghanistan och Irak, men utförde å andra sidan 10 gånger så många drönarattacker som George W Bush. Inget smickrande facit.

    Att Trump avskedar folk omkring sig är inget konstigt. Alla organisationer kräver någon form av lojalitet och enighet utåt. I synnerhet när vi talar om en regering i världens enda supermakt. Utrikesministern har en mycket stark roll i USA och kan man inte uppvisa lojalitet mot sittande president så är det mycket svårt att sitta kvar, oavsett om det är Trump som är president eller någon annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.