Låt inte sälen och skarven äta upp all fisk

Låt inte sälen och skarven äta upp all fisk. Det är viktigt att Sverige och Finland tar till kraftiga åtgärder och beslutar om kraftig jag på dessa djur. Det äter för mycket fisk att det är stor brist på löjrom. Priset på löjrom har därmed stigit mycket i år och i stort sett fördubblats och fiskarna slutade fiska. För ett 10 tal år sedan lyckades vi via Kvarkenrådet få tillstånd jakt på säl men det blev inte rätt tider för jakten.

Sedan har vissa miljöorganisationer lurat Eu att man får inte sälja produkter av säl vilket är ett vansinnesbeslut fattat av okunniga tjänstemän i EU och regeringar både borgliga och socialdemokratiska har även varit okunniga och naiva i sitt beslutsfattande. Av säl kan man tillverka fina matprodukter som rökt säl som liknar Carpaccio. Det går även att producera fina saker av sälskinn.

Finland har lättat på bestämmelserna av jakt och det måste vi göra i Sverige men kan inte fortsätta som nu då kommer fisket bland annat av löja att försvinna och löjrommen är slut som en viktig källa både för matbordet och ett levebröd för många i Norrland. Skarven är ett annat djur som måste begränsas i Norrland och övriga Sverige. Vid en träff inom Nordiska ministerråden berättade man från Färöarna att där jagade man Skarv och åt fåglarna.

Både skarv och säl är ett enormt plan och det finns alldeles för mycket av både säl och skarv. Man begränsar fisket på många platser i norra Europa men andelen fiskar i haven kommer aldrig att öka så länge det finns för mycket av både säl och skarv. Dessa fiskekvoter blir bara att säl och skarvstammarna blir större och fiskebeståndet minskar. Svenska och Finska regeringarna måste tillsammans med Norge ta krafttag för att kraftigt begränsa säl och skarv.

3 kommentarer

  1. Olle

    Hur miljömupparna kan säga att skarven är en hotad art är för mig obegripligt ,förklaringen är att de tagit fel mellan Storskarv och Mellanskarv. Har sett populationer på tusentals skarvar i Hjälmaren där snart fisket är utarmat på grund av dessa fåglar. Varje skarv tar upp ca 1 kg fisk per dag. Detta är en naturkatastrof av stora mått som nån beslutande instans borde straffas för .

  2. Lars Älveberg

    Håller med dig. I Täftefjärden finns det tusentals Skarv höst och vår trots att Lst experter hävdar att det bara häckar några hundra i länet. Det blir alldeles svart på vattnet när de flyger upp.
    För att inte tala om fågelskiten som de och måsar lämnar efter sig. Ändå beskylls de 25 tal villor med enskilda avlopp att orsaka utsläpp och dåligt vatten i fjärden. Utsläppet från dessa anläggningar går över huvud taget inte alls att mäta.En ren skrivbordsprodukt.
    Rädda fisket, jaga skarv och säl. Skarv och canadagäss fanns inte här uppe tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.