Guld för Frida Hansdotter i går morse

Guld för Frida Hansdotter i går morse. Var så trätt efter att ha varit uppe och sett tävlingar flera nätter så jag orkade inte skriva nya bloggar i går. Nu är det inga spännande tävlingar förrän på förmiddagen idag. Jag är inte alls förvånad över att Frida tog guldet i går. Hon är ju hur säker som helst i slalom och åker aldrig ut vilket jag trodde skulle vara en stor fördel när medaljerna skulle fördelas och så blev det. Jag tycker inte Schiffrin varit lika stabil i OS starterna även om hon har ett guld och hon spydde också före starten i andra loppet. Frida åkte säkert och låg 2:a efter första och hon kom ned som ledare och det kunde inte Holdener slå utan var på mållinjen 5 tiondelar för sent. Anna Swenn-Larsson gjorde också ett bra lopp och blev 5:a och Emile Wikström 12:a. Bra jobbat av slalomtjejerna och främst Frida Hansdotter och guldmedaljen.

Herrarnas fristil blev det ingen medalj även om främst Marcus Hellner spurtade bra och var 15 sekunder från pallen som 8:a. Calle Halvardsson in som nia, Daniel Rickardsson 11:a och Jens Burman 19:e. Man får konstatera att herrarna ligger inte lika bra till som damerna.

Idag är det damstafett och här finns en chans på ytterligare en medalj även om jag har svårt att förstå laguttagningen när Anna Haag startar på första sträckan och att hon togs ut före Hanna Palm som gjort bra lopp under OS vilket även Ida Ingemarsdotter gjort. Jag trodde att någon av dem skulle starta. De andra tre var givna, Calla, Emma och Stina. Det blir nog medalj om inte Anna tappar för mycket.

Jag tror att det finns även medaljchans för damerna i skidskytte 12,5 km masstart för Hanna Öberg kan kanske ta ytterligare en pallplats. Det blir en spännande lördag förmiddag innan det är dags för V75.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.