Det kommer att Byggas mindre bostäder

Det kommer att Byggas mindre bostäder. Det visar en prognos från analysföretaget Prognoscentret. Särskilt pekar man på byggandet av bostadsrätter. Bakgrunden är den ökade osäkerheten på bostadsmarknaden. Enligt prognoser tror man att det kommer att påbörjas 56 500 bostäder i år, och det är knappt 10 000 färre än under 2017.

4 kommentarer

 1. Erik N.

  Du menar att det kommer att byggas färre bostäder.. Inte mindre, som vore önskvärt.
  Studenter och låginkomsttagare kommer fortfarande att ha kvar problemet med att få bo.

 2. Peter

  Lennart det vore bra om du också kunde lista lite mer fakta så att folk kan få se lite mer information!
  Är det dom privata byggbolagen typ Skanska och Peab som kommer att bygga mindre bara för att bankerna vill hålla priserna på lägenheter uppe?

  När vi pratar om hyresrätter med rimliga hyror som våra unga och gamla kan bo i hur ser det ut då och har du några uppgifter på hur det ser ut gällande byggandet av billiga hyresrätter?
  Om det byggs mindre bostadsrätter på grund av dom nya amorteringskrav som nu finns kan jag förstå då folk inte har möjlighet att låna lika mycket och då blir marknaden osäker!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är framför allt byggherrarna som bygger mindre dvs de som ska äga husen, byggbolagen som du nämnder de bygger det byggherrar beställer.

   Snacket om billiga bostäder tror jag inte att d det går att bygga för då blir det standardsänkningar. Det enda som gör att nyproduktion blir billigare är att momsbelägga hyran med säg sex procent för då får byggherrarna dra av byggmomsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.