Ingen kritik från JO om Bullmarksrapporten

Ingen kritik från JO om Bullmarksrapporten. Det var en sådan rubrik i dagens VK och den är faktisk sann. Jag ska inte upprepa vad som står i tidningen för den kan ni läsa själva. Däremot var det ett herrans liv om detta och inte minst från Robert Axebro som spydde galla över tjänstemännen på skolkontoret och menade att kommunen gjort fel och anmälde detta till JO.

Det gjorde också VK och varför VK gjorde detta förstår jag inte då en anmälan redan var gjord Kanske ville man gå hand i hand med centern och Axebro. VK har tagit på sig en roll mot de kommunala tjänstemännen. Genom att de överklagade kan VK inte då anses som opartisk i artiklar om Bullmarksskolan.

Nu förlorade både Axebro och VK detta då med motiveringen att det inte fanns tillräckliga skäl för att kritisera nämnden (för och grundskolenämnden) kommunens hantering av ärendet hade överklagats. JO säger där att enligt VK själva och finner inte tillräckliga skäl att kritisera kommunen för att den inte ansett att rapporten var en allmän handling. Som det sägs i VK,s rubrik blev det ingen kritik från JO (justitsieombudsmannen)

Ärendet var från Juni 2016. Senare gick Axebro med i centerpartiet och finns numera högt på centerns kommunlista. Jag vet inte hur man ska tolka detta, om centern har ont om folk så man plockar in en ny medlem på listan som i detta fall utan att man förmodligen vet var han i övrigt står politiskt. När det så gällde ärendet om skolan så var då centern med på ärendet och det var en enig för och grundskolenämnd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.