Organiserad brottslighet sysslar med vapen och narkotika..

Organiserad brottslighet sysslar med vapen och narkotika. Därför måste man ta krafttag och det gör regeringen.

Olagliga vapen och narkotika livnär den organiserade brottsligheten. Att stoppa införsel vid gränsen är en viktig del av brottsbekämpningen. I vårbudgeten ökar därför den socialdemokratiskt ledda regeringen Tullverkets resurser med 72 miljoner för 2018. ( (Det här är en del av det största trygghetsprogrammet i modern tid som nu lanseras av Socialdemokraterna. Sverige ska bli tryggare  med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Sverige är starkare när vi håller ihop. ( (I höstas gav regeringen Tullverket ett permanent tillskott på 115 miljoner för att öka tullkontrollerna vid gränsen. När brottsligheten blir mer avancerad ställer det högre krav på teknisk bevisning. I vårbudgeten får Tullverket därför ytterligare resurser för att kontrollera in- och utförseln av illegala varor. ( (Förslaget i korthet:
*I vårbudgeten föreslås Tullverkets resurser öka med 72 miljoner kronor 2018.

*52 miljoner ska gå till investeringar i teknisk utrustning, bland annat fast kameraövervakning vid vissa gränsövergångar och ny spaningsutrustning.

*Resterande 20 miljoner ska gå till att hantera den ökande privatimporten och säkerställa att korrekta skatter, tullar och avgifter betalas för privatimporterade varor.

Du som vill läsa mera om detta gå in på Socialdemokraterna.se och där hittar du detta men även mycket mera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.