Är man riktigt klok i Indien

Är man riktigt klok i Indien. Det som hänt där tror jag inte kan hända i så många länder i hela världen. Polisen i den indiska delstaten Jharkhand har gripit 14 personer misstänkta för att först ha fört bort och våldtagit en tonårig flicka, och sedan ha bränt henne till döds som straff för att hon berättade om våldtäkten för överhuvudet i byn där hon bodde, skriver The Guardian. Ja vad ska man säga när folk beter sig på detta sätt, det är det jag menar är man riktigt klok.

Dådet är det senaste i en rad våldsamma sexualbrott i Indien de senaste åren. Vad är det för människosyn och vad beror det på. Regeringen har flera gånger skärpt lagarna för att få bukt med brottsligheten, och nyligen infördes dödsstraff för våldtäkter mot barn under 12 år. Men det hjälper inte då måste det vara något allvarligt fel någonstans i alla fall hos förövarna.

En kommentar

  1. Britta

    Är det kastsamhället som gör sitt? Tydligen lever det kvar på landsbygden fastän det idag är förbjudet. Tanken att vissa människor är mindre värda än andra. Det är skrämmande och bestialiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.