Umeå vidtar åtgärder för att ha folk under semestern

Umeå vidtar åtgärder för att ha sjuksköterskor. Det innebär att man får mycket bättre betalt om man jobbar. Det här finns i ett pressmeddelande som man gått ut med. Det är klart att man inte har så många överanställda att man ska kunna klara bemanningen under semesterperioden.

Så här lyder pressmeddelandet. Behovet av sjuksköterskor är stort under semesterperioden (18 juni – 26 augusti). Så stort att Umeå kommun nu beslutat om extra ersättning till medarbetare som kan tänka sig att jobba under perioden.
 Cirka 600 arbetspass saknas för att lösa semesterperioden. Vi har därför beslutat att erbjuda extra ersättning för att fler ska känna sig motiverade att skjuta på sin semester eller arbeta några extra pass, säger Åse Nymberg, personalchef vård och omsorg, Umeå kommun.

De som förskjuter sin semester utanför semesterperioden får 12 000kr per vecka. De medarbetare som kan tänka sig att tillfälligt höja sin sysselsättningsgrad erbjuds 100kr extra per timma.slut citat pressmeddelandet.

Som gammal förhandlare tycker jag det ser ut som ett bra bud. Vore jag sjuksköterska skulle jag nog föredra att skjuta på 5 veckor för då räcker det till en skön semester på långt bort. Man får en fin semester för 60 000 kr för 2 personer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.