Annie Lööfs teori om regeringsbildning

Annie Lööfs teori om regeringsbildning. Har hört henne i flera intervjuer och drar den slutsatsen att hon mycket väl kan tänka sig att sitta i regering som stöds SD

Så här sa hon nämligen -Det kan bli en alliansregering även om vi blir mindre än de rödgröna, säger Lööf i SR Ekot. Hon tillägger att oavsett vilka som blir störst kommer det vara ett komplicerat läge efter höstens val.

Hon skulle kunna tänka sig en alliansregering stödd av andra partier över blockgränserna.
 Till exempel Socialdemokraterna, säger hon till TV4.

 Löfven säger att han är en samarbetsman. Men för Socialdemokraterna är det bara intressant med blocköverskridande lösningar om de får behålla makten. Alliansen kommer att vara större än ett sargat socialdemokratiskt parti, säger hon i SVT:s Morgonstudio

Lööf tillägger att hon inte kan tänka sig en ministerpost i en S-ledd regering. Hon vill inte heller sitta i en regering som får stöd av SD.

C har lagt fram vad de kallar århundradets arbetsmarknadsreform  som ska sätta 100 000 personer i jobb, främst nyanlända.  Vi måste sänka trösklarna. Det har varit fyra förlorade år för integrationen, säger Lööf i TV4:s Nyhetsmorgon.

Det här är konstigt för blir alliansen mindre än de rödgröna måste hon ha stöd av SD. Samtidigt säger hon nej att jag inte kan sitta i en regering som får stöd av SD. Jag tycker det är märkligt agerande och hon tar inte ansvar för Sverige.

5 kommentarer

  1. Michael Rönnlund

    Ni socialdemokrater vill samarbeta med C + L efter valet 2018. Det kommer innebära sänkta ingångslöner och lönedumpning.

    https://nyheteridag.se/lo-oppnar-for-lonedumpning-invandrare-stalls-mot-svenskar/

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kalla-s-vill-styra-med-l-och-c

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/7zrkV/eneroth-oppnar-for-ett-s-c-och-l-samarbete

    https://arbetet.se/2017/07/10/s-bor-soka-samarbete-med-l-och-c/

    https://www.expressen.se/nyheter/loof-och-bjorklund-bjuds-in-i-regeringen/

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Vi får väl se vad som händer med regeringen och hur den ser ut efter valet. När det gäller detas nya program för jobben och integration såg jag att Ylva tyckte det var ett hyfsat bra förslag och hon påminde att det redan fans en överenskommrlse som liknade denna och där parterna enats om sänkta ingångslöner. Jag har inte hunnit läsa vad C förslaget innehöll men hoppas att det fanns en validering av vilka kunskaper man har så man inte behöver lära sig saker på nytt.

      Träffade en företagare som sysslade med jobb åt trafikverket och hade en karl som var flygplanselektriker och kunde runt 10! Flygplanstyper. Han ordnade direkt så att han fick jobb inom det området. Jag tror det finns tusentals sådana fall och inom de flesta yrken är det brist nu

  2. Sixten

    Det kommer med all säkerhet att bildas en minoritetsregering efter valet.Men vilka som sitter där får du väntatillefter valet med kommentarer om?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Minoritetsregering tror jag inte på för då måste man under hela resan lita på SD stöd och det säger alla nej till även om moderaternas svar tror jag inte på

  3. Michael Rönnlund

    Mats Knutssons kommentar idag –

    Det är förvisso känd politik från Centerpartiet, men är trots detta kontroversiellt inte minst gentemot Socialdemokraterna. När det gäller arbetsmarknadspolitiken står Centerpartiet och Socialdemokraterna mycket långt ifrån varandra. Det samma gäller skattepolitiken där Centerpartiet långsiktigt vill sänka de svenska skatterna till OECD-nivå. Det skulle innebära minskade skatteintäkter med uppskattningsvis 400 miljarder kronor. En tredje fråga där skillnaderna är stora är synen på privata företag inom välfärdssektorn. Centerpartiet tycker inte att det finns några problem med att privata bolag tar ut vinster på sin verksamhet, medan Socialdemokraterna har lovat att göra allt för att begränsa vinstuttaget.

    Trots de till synes avgrundsdjupa ideologiska skillnaderna mellan Centerpartiet och Socialdemokraterna envisas statsminister Stefan Löfven med att peka ut Centern som en möjlig samarbetspartner. Skulle Annie Lööf efter valet börja kompromissa i dessa frågor med Stefan Löfven riskerar hon en lika allvarlig svekdebatt som om hon sätter sig i en regering med stöd av SD.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/analys-annie-loof-kan-fa-en-nyckelroll-efter-valet

    Dessutom vill Löfven samarbeta med ett Centerparti som vill införa marknadshyror vilket skulle innebära 1000-tals kronor i högre hyra per månad.

    I allianspartierna finns det numera en uttalad vilja att införa marknadshyra i nyproducerade hyreslägenheter, det fanns inte lika tydligt tidigare. Även Sverigedemokraterna har öppnat upp för detta.

    – Det är märkligt eftersom att problemet med nyproducerade lägenheter i dag är att hyrorna är för höga. Men delar man upp hyresgästernas kollektiva förhandlingsrätt mellan nytt och gammalt, så är risken stor att nästa steg blir att ta bort den helt och hållet.

    https://www.hyresgastforeningen.se/aktuellt/nyheter/00/11/nyheter-2018/marknadshyror/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.