Det behöver satsas för äldre

Det behöver satsas för äldre. Vi lever allt längre och allt fler i Sverige kommer att behöva äldreomsorg. Därför är det viktigt att våra gemensamma skattepengar går till det de är avsedda för  inte till obegränsade vinstuttag. Samhället måste vara starkt för att vi ska kunna känna oss trygga i alla skeden av livet.

Inom ett decennium väntas antalet äldre öka med 300 000 och gruppen över 80 år öka med 50 procent. Tryggheten för äldre är därför en av samhällets viktigaste uppgifter framöver.

Under en lång tid fanns en naiv syn på att privatiseringar och marknadslösningar skulle leda till att löner och villkor förbättrades. Nu kan vi konstatera att de vinstdrivande företagen tvärtom håller nere personalens löner och villkor vilket i förlängningen också drabbar de äldre. Detta är oacceptabelt.

M och SD röstade ner vårt förslag om att begränsa vinsterna i äldreomsorgen. Men vi ger oss inte. Nu tar vi frågan till väljarna. Valet den 9 september blir en folkomröstning om välfärden  och vi socialdemokrater går till val på att stoppa vinstjakten i äldreomsorgen och förbättra villkoren för personalen i äldreomsorgen.

Våra nya förslag i korthet:

” Stoppa vinstjakten i äldreomsorgen
” Nya krav för att få tillstånd att bedriva äldreomsorg: kollektivavtalsenliga villkor, heltider och tillsvidareanställningar
” Inför offentlighetsprincipen i äldreomsorgen
” Kommunalt veto mot överetableringar i hemtjänsten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.