Det går fantastiskt bra för Sverige

Det går fantastiskt bra för Sverige. Egentligen är det främst moderaterna som inte inser detta. Igår presenterade Magdalena Andersson Finansdepartementets senaste prognos för den ekonomiska utvecklingen i Sverige. Prognosen är ljus och Sveriges ekonomi fortsätter att vara stark. Med andra ord: goda förutsättningar för att fortsätta bygga ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. ( (Sverige står i ett helt annat läge än för fyra år sedan. Arbetslösheten har pressats tillbaka, vi har en god tillväxt och stora underskott har vänts till överskott. Statsskulden hamnar i år på sin lägsta nivå sedan 1977.

” 300 000 fler går idag till jobbet  varav 100 000 i skola, vård och omsorg.
” Vi når med råge alliansens mål om fem miljoner sysselsatta.
” Sysselsättningsgraden är på den högsta nivån sedan början av 90-talet.
” Andelen personer som är beroende av sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkring, etableringsersättning eller försörjningsstöd är den lägsta sedan 1981 och sjunkande.

Nu ska vi fortsätta med avskaffandet av den orättvisa pensionärsskatten, göra stora klimatinvesteringar och satsningar för minskade skolklyftor. Vi måste de kommande åren bygga och utbilda personal till hundratals nya förskolor, skolor och äldreboenden. Valet den 9 september blir därför inget annat än en folkomröstning om välfärden. Ska vi sänka skatten för de som redan har mest  eller fortsätta att investera i ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige för alla? Valet är ditt!

3 kommentarer

  1. Krister

    Sorry, Lennart. INGEN går på så lätta finter.
    Tvärtemot ditt påstående så är Sverige riktigt illa ute. Att under en extrem högkonjunktur inte kunna skaffa fler jobb, ha skenande vårdköer, ökande statsskuld och så extremt ökande brottslighet kan man inte kalla att det skulle gå ”bra”.
    Gud förbjude, men skulle vi ha en socialistregering när nästa lågkonjunktur kommer är det tack och god natt för moder Svea. Finns inte en krona i ”ladorna”.
    Ha en trevlig helg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.