Är Vänsterns gruppledare ett arbetsmiljöproblem

Är Vänsterns gruppledare ett arbetsmiljöproblem. Det ser ut som om det upprepas det som skedde att vänsterpartiets nye gruppledare avslutar på samma sätt som den förre gruppledaren gjorde mot ekonomikontoret, sysslar med kränkande behandling. Denna gång är det dock inte mot folk på ekonomikontoret även om det har att göra med Stadsdirektörens agerande mot ekonomichefen och till viss del mot budgetchefen.

Hennes agerande visar på ett mycket olämpligt beteende av en arbetsgivarerepresentant mot stadsdirektören. Ulrika Edman backas upp av förre vänsterpartisten Johan Örestig som på sin blogg fortsätter att sprida skit och angrepp på Hans Lindberg och Anders Ågren utan att veta sanningen i detta ärende men påstår även att det var en kupp att sälja ut delar av bostadens bestånd för att kunna bygga äldreboenden och klara av ett eftersatt underhåll som egentligen skulle betalats av ökade hyror. Det är egentligen inte skattebetalarnas uppgift.

Edmans agerande är inte annat än en kränkande behandling av en arbetsgivarrepresentant vilket man är om man sitter i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott. Nu tror inte jag att hon kommer att anmäla detta. Dessutom var det hon som avstod från att anmäla Lasse Jakobsson för hans agerande när han var ordförande i tekniska nämnden, som är ytterligare ett exempel hur vänsterpartiet agerar när man är arbetsgivare. Minns jag inte fel var ekonomichefen fastighetschef vid den tiden i alla fall ett tag.

En förlikning har också träffars både med ekonomichefen och budgetchefen i de förhandlingar som skedde i tvisten om saklig grund. Som fd förhandlare i knappt 10 år i bland annat frågor som rör tvister i arbetsrätt är det den väg parterna ofta använder i stället för arbetsdomstolen. Jag tycker agerandet från Edman är märkligt när hon talar om för Örestig vad som sagts i telefonsamtal med tjänstemän i kommunen med personalchefen.

Jag säger än en gång att agerandet visar på exempel att vänsterpartiet inte passar till att leda kommunen. Sedan säger man att man värnar personalen men dessa exempel visar på motsatsen och stämmer inte heller överens med de kollektivavtal som finns. Jag vet efter lång erfarenhet att nuvarande stadsdirektören sköter och har skött de uppgifter hon haft på ett utmärkt sätt och har lett stora förändringar i organisationen på det sätt som politiken bestämt. Där samhällskontoret var ett mycket bra sätt när vi införde detta och våra ordförande var mycket nöjda.

En kommentar

  1. Bengt Björkman

    Tjänstemän som var föredragande i TN hånades och skälldes ut av Jacobsson. I För- grundskolenämnden fanns både den perioden och nu den senaste en annan (V)-företrädare ( nu avliden) som också var känd för otidigheter mot tjänstemännen. I Jämställdsutskottet har (v) kränkt föredragande med flera överträdelser. Den 17 september i år försökte jag få in en debattartikel om hur V och AP uppför sig. Tyvärr blev den textmassan för stor och först nu har tidningen hört av sig och fått en avkortad version. Kolla lördag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.