Festival får inte polistillstånd då det sålts knark där

Festival får inte polistillstånd då det säljs knark. Det är polisen som inte ger tillstånd till Emmabodafestivalen nästa är då det sker knarkhandel där. Jag tycker som ni förstår att det är ett bra beslut av polisen och de har skäl för detta. Många har också uppgett i förhör att de köper sina droger inne på festivalområdet. Vi upplever att narkotikahandeln har varit relativt öppen inne på området, säger Malena Grann, lokalpolisområdeschef Nybro.

Polisen anser att festivalen blivit en mötesplats för drogliberala. Polisens utredningar efter årets festival visar att många gjort sin drogdebut på festivalen. 460 narkotikabrott anmäldes i år, mer än något tidigare år, enligt polisen. Emmabodafestivalen, som funnits sedan 1988, har haft runt 10 000 besökare och har varit en av de största festivalerna i Småland.

Dessutom såg jag en kort debatt mellan centerns ungdomsförbund och vänsterns där jag nästan höll på att ramla ur sängen när jag hörde vad centerns ungdomsförbund sade debatten var med anledning av att Canada hade legaliserat försäljningen av cannabis. Det tyckte centern också borde ske i Sverige. Att folk fortfarande tror att det är en lösning på drogproblematiken visar på att man har ingen om det helvete de människor har som kommer in i knarkträsket. Nu vet jag att många inte vill att cannabis är knark men lagstiftningen säger annat. Jag tycker att vi måste bekämpa alla former av knark och jag tror det finns stora besparingar samhället gör om vi inte hade detta missbruk av knark och följderna av detta även utanför brukarleden.

9 kommentarer

  1. erot

    Du har rätt lennart,men folk utanför missbrukarleden fattar inte detta.Angående Whitney Houston och hennes dotter så hade du 100% rätt,men fick på skallen av dom som ”inte tycker det är så farligt” med knarket

  2. Anders

    Problemet är att man inte kommer åt narkotikaanvändningen via den lagstiftning vi har eftersom kemister hela tiden utvecklar nya droger som lagstiftningen inte hinner med att förbjuda. (De nya drogerna är i princip otestade och kan vara hur farliga som helst. ) Sedan måste man förstå att folk använder droger ändå, oavsett om det är förbjudet eller inte. Det är bara att titta på alkohol. Där alkohol är förbjudet bränner folk själva eller köper smuggelsprit från den svarta marknaden. Konsumtionen upphör inte men staten går miste om skattepengar och kontrollen över konsumtionen försvinner samtidigt som man gynnat kriminella och underlättat för att finansiera ren maffiaverksamhet. Det är bortkastade pengar att försöka bekämpa narkotikaanvändningen från det hållet.

    Den som är fast i ett skadligt beroende ska erbjudas hjälp -inte straff. Tyvärr leder dagens lagstiftning inte till att användningen minskar, utan till att folk inte söker hjälp.
    Det måste till en attitydförändring och vi måste ha information som bygger på fakta och inte påhittad skräckpropaganda. Jag tror att man med rätt insatser kan minska både användningen och dödligheten. Oavsett om man är rabiat drogmotståndare, drogliberal eller någonstans däremellan kan man konstatera att vår nuvarande narkotikapolitik är ett enda misslyckande.

  3. Ulf Parde

    Då lämnar potentiells festivalbesökare förbudssverige och far utomlands – t. ex. Roskilde. Sverige och kommunen förlorar inkomster. Vår repressiva narkotikapolitik har ö h t inte gett annat än att vi har EUs högsta narkotikadödlighet. Vi kommer så småningom också tvingas ta intryck av vad som nu händer i USA, Canada, Uruguay m. fl.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      När det gäller knarket har du fel och för kommunerna ger det inga intäkter snarare förluster möjligen tjänar staten en slant tack vare momsen

  4. Basic rules

    Man alltid diskutera vad som är farligare (än knark)islamismen borde även Vara er fiende no 1
    Men ni stödköper dessa röster sen länge
    – din åsikt är viktig!

  5. Ulf Parde

    Varför har du inte lagt in min kommentar? Tål du inte mina liberalare åsikter i frågan. Nu far festivalmänniskorna utomlands – Emmaboda och Sverige förlorar inkomster.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det är länge sedan jag var inte på kommentasfälet men börjar nu. Det är så många som skriver skit och hotar på olika sätt. De kommenterar jag inte. Har du skrivit en tidigare i detta ämne så kanske jag lägger ut den. Men du vet att jag är fanatisk i mitt motstånd mot knark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.