Hur ska en alliansregering komma till

Hur ska en alliansregering komma till. Egentligen är svaret ganska enkelt. Fick inte den statsministerkandidat man har Kristersson ihop detta måste det vara helt omöjligt. Han hade dessutom flera olika alternativ. Ska det ske då krävs att alla 4 partier måste byta fot och acceptera att de måste förhandla med Sverigedemokraterna. Jag har svårt att se att Centerpartiet skulle välja en sådan linje även om Lööf har ett stort maktbegär. Liberalerna har jag trott skulle vara de största motståndarna mot Sverigedemokraterna men även de har en del maktgalna som skulle göra vad som helst för att rädda alliansen.

När det så gäller M och KD är jag säker på att de vilken dag som helst skulle tänka sig att styra med hjälp av SD. KD har ju tidigare deklarerat detta och Kristersson förslag innehöll en sådan lösning i vad han kallade 3-2-1. Det verkar som om Centern och Liberalerna inte fattar att det blir ingen alliansregering utan stöd av SD. De kommer alla alliansare att tvingas bryta ett mycket viktigt vallöfte och det tror jag inte väljarna finner sig i. Liberalerna ligger också farligt nära 4% spärren. Moderaterna å sin sida är ett kluvet parti i SD frågan och har varit det sedan decemberöverenskommelsen kom till.

Det är också i flera kommuner som SD och M funnit varandra främst i södra Sverige. Jag tror inte Centern och Liberalerna kan tänka sig att sitta i en S regering då de även där låst fast sig tidigare mot Löfven. Det är lika bra att Löfven lämnar uppdraget för det kommer inte att gå. Jag har inte trott att de svenska väljarna skulle vilja ha ett parti med sina rötter i den mörka högermyllan så långt ut det går att komma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.