Vilka fantastiska skidåkande damer, sanning om hallkostnaderna

Vilka fantastiska skidåkande damer. Det är så förbaskat roligt att vinterstudion med popps i spetsen och vi har fått ytterligare en världsstjärna vi har fått som heter Ebba Andersson som gjorde ett kanonlopp hon gjorde och blev slagen endast av Johaug, den före detta dopade åkaren. Kalla blev 3:a några sekunder efter.

Det finns dessutom en uppsjö av unga duktiga unga damer. Dessutom är hon så sympatisk när de pratar med henne. Det är riktigt roligt att se hur damerna gått framåt framåt och jag är helt säker att Toini Rönnlund njuter framför TV. Dessutom njuter jag av att slippa alla reklamavbrott. Nog vore det bra om Umeå kunde satsa mer på en riktig skidanläggning med bra spår i stället för en fotbollsanläggning där det finns så många som inte vet vad de pratar om och ljuger om vilka kostnader det blir på en fotbollsanläggning och idag var det en kvinna i VF som hade en insändare som trodde på lögnarna om vad det blir för hyra och dessutom hoppar de på mig och påstår att jag ljuger.

Även om jag inte gått på något universitet vet jag genom att kunna räkna multiplikation till och med utan miniräknare veta att kostnaderna för hallarna med en multihall med läktare för 1500 åskådare och Fotbollshall på Nolia som ska byggas är på totalt 11516 kvm får en hyra på 976 kr kvm och då får man ett gratis ett fotbollstält in på köpet som är tänkt att ligga på Umeå Energi arena men plockas ned vid stora skidtävlingar. Det är sanningen och jag hoppas att de som ljuger och håller med Jan Brännvall som går vänsterns ärenden och att allt ska ägas och driftas av kommunen vaknar upp och ser sanningen.

Dessutom tycker jag att media är urusel i sin granskning som inte avslöjar hur fel Brännvall och Bergström har. Är förvånad över Bergström och att han ställer upp på Brännvals sätt att räkna. Dessutom att Lotta Holm skrivit under en insändare i VF med samma lögner om kostnaderna för hallarna och frågat varför de är bra för oss. Ja då har hon inte följt med i debatten under lång tid varför idrotten är så bra för ungdomar.
Umeå kommun är en av kommunerna i den storleken har lägst brottslighet. Man måste jobba förebyggande och idrotten där unga har något att göra är ett av de viktigaste åtgärderna. En ungdom som kommer på sned och hamnar utanför kostar över 30 miljoner under sin livstid. Då betalar en idrottsanläggning av sig ganska snabbt. Satsning på kultur ger samma effekt men det det är många som inte fattar det. Satsa på anläggningar får unga får aktivera sig. Dessutom har det visat sig i nya forskningsrapporter att vi måste röra på oss mera och inte minst de äldre för annars kommer samhället att inte ha råd med att boka alla som blivit sjuka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.