Stefan Löfven fick förlängt för regeringsbildningen

Stefan Löfven fick förlängt för regeringsbildningen. Frågan är om det är till någon nytta. Den lista som centerpartiet tycker jag såg ut som en lista där de ville att det skulle bli ett nej. Jag säger det för många av förslagen hade centern inte fått gehör inom alliansen. Vad händer om Stefan ger upp när det inte går att finna en kompromiss som alla är överens om. Det gäller slutligen om vi kan få en regeringen där inte SD får ett inflytande. Spricker det här mellan S och C/L finns bara två alternativ att C och L ingår i en alliansregering som måste ha ett stöd från SD. I agenda i går diskuterades även om det är bråttom eller inte med en ny regering. Omni har sammanfattat detta så här.

%Ï RÖSTER OM REGERINGSFRÅGAN Det är ingen brådska med att hitta en ny regering i Sverige, säger Svenskt Näringslivs chefsekonom Bettina Kashefi till SVT.

 Med tanke på att utmaningarna är så enormt långsiktiga  det är strukturreformer vi behöver snarare än småpillande  så är det hugget som stucket om vi väntar en månad till med regering, säger hon.

Men LO, som menar att partierna kan lösa den uppkomna situationen på en vecka, räds att den utdragna regeringsbildningen kan påverka förtroendet hos investerare.

 Vi har ju varit en väldigt stabil demokrati och det är ju en av de styrkor vi använder när investerare tittar på Sverige, och det kan ju inte få gå förlorat bara för att vi har svårt att hitta fram i riksdagen just nu, säger ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.