Media bör vara noga och kolla verkligheten när de skriver om brott

Åtalad för terrorbrott jobbade på polishögskolan. Det framkommer i omni som berättar detta och deras uppgifter kommer från Expressen.Så här ser deras artikel ut. Om ni läser i artikeln säger att personen i fråga inte jobbat med några uppgifter som kräver säkerhetsklassning och stämmer det så har han haft rätt att jobba där. Det är byggherren som bestämmer vika objekt som är säkerhetsklassade. Ni ser ju i artikeln vad hans arbetsledare sagt och det är den personen som har ansvar för säkerhetsklassning. Numera är det en del jobb som nu kräver säkerhetsklassning och det har nyss kommit nya regler om detta och det vet vi på AC net då mycket av arbeten med bredbandsnät kräver säkerhetsklassning. Men det var nog före det jobb som nämnts i artiklarna utfördes.

De nya lagarna om säkerhetsklassning kommer att kräva mycket mera av både beställare och utförare i framtiden. Det är viktigt enligt min uppfattning att man följer dessa lagar då de tillkommit för landet och myndigheternas skull. Därför borde både Expressen ha kollat upp ordentligt om det var brottsligt att utföra de arbetsuppgifter han gjorde på polishögskolan eller inte.

Även om andra saker hänt som gjorde att han åtalas för terrorbrott behöver inte att han jobbade som byggnadsarbetare betyda att den delen är ett brott. En sak är viktig, att med de nya lagarna som tillkommit om säkerhetsklassning av de som jobbar med vissa delar som kräver den har koll på lagstiftningens krav ser till att man följer lagen. Den har tillkommit för att höja offentliga sektorns säkerhet, och det är viktigt för det kan hända att även politiker måste säkerhetsklassas.

Så här ser artikeln i Omni ut nordagrant. En av de män som åtalas för misstänkt förberedelse till terroristbrott har arbetat på Polishögskolan som byggnadsarbetare, skriver Expressen.
I förhör säger mannen att han byggt taktiska rum och så kallade KK-rum, lokaler för ihopkoppling av kommunikationsutrustning. Hans arbetsledare säger till tidningen att mannen arbetar med att färdigställa toaletter och skjutbanor, och inget som kräver säkerhetsklassning.
Polismyndigheten vill inte kommentera utan hänvisar till lärosätet för Polishögskolan. Mannens advokat Robin Söder säger att mannen förnekar brott. Slut citat Omni.

2 kommentarer

  1. philip stenberg

    Då du och dina partikamrater traditionellt drivit edert egna informationsbyråer , där bl. a uynyttjande av medborgare med sociala problem förekommer, och ett stort antal utlänningar med o omedvetet agerar för de smutsiga verksamheten, vore de natiionella o internationella normen gälla, borde du sitta bakom lås och bom för länge sen, men fy du ägnar dig åt fukt i källaren utan att tänka på de individer som under din led o härjningar tagit sina liv elller hmanat på ”arkiven ” med din omsorg.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det du säger är inget annat än förtal och hoppas du är medveten om att det är straffbelagt. Dessutom kommer jag inte längre att godkänna dina kommentarer och kommer att kontakta VK om ditt sätt att bete sig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.