Nu har Maud Olofsson helt rätt

Nu har Maud Olofsson helt rätt. Ni som följt mig är det inte ofta jag gjort detta men jag är inte sämre att jag inte kan ändra mig. I morse var hon i TV 4,s nyhetsmorgon. Hon sa då att Moderaterna bär skulden för de borgliga partiernas sammanbrott. Jag tror de allra flesta delar den uppfattningen förutom moderaternas Ulf Kristersson och några andra i moderatledningen. Det var självklarts han syn på hur en regering kunde byggas systemet som han kallade 4,3,2,1. Han skulle ju bilda en moderatledd regering som fick stöd av SD. Samarbete med SD hade både c och L sagt helt nej till. Vi vet sedan att moderaterna la ett budgetförslag som gick genom riksdagen som gett enorma problem för många myndigheter med minskade anslag. Omni har en artikel som sammanfattar vad Maud Olofsson sade i Nyhetsmorgon och den läggs ut här.

%Ï ALLIANSENS FRAMTID Centerns förre partiledare Maud Olofsson, även kallad Alliansens moder , anser att det största partiet  Moderaterna  bär skulden för de borgerliga partiernas sammanbrott. Det säger hon i en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon.
 Det är det största partiet som måste göra grovjobbet. Så var det på Thorbjörn Fälldins (C) tid, så var det under Carl Bildts (M) tid, så var det under Fredrik Reinfeldts (M) tid, och så bör det också vara nu, säger Olofsson, som var med och grundade Alliansen.

Enligt henne föll Alliansen i höstas för att det saknades tillit och förtroende mellan partierna, en sådan tillit som det fanns i början.
 Om det hade funnits den här tilliten, då hade man fått ihop en Alliansregering och då hade man lyssnat på varandra, säger Maud Olofsson. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.