Bankerna är stora procentare

Bankerna är stora procentare. Nu handlar det främst om Swedbank och deras affärer i Baltiska staterna och jag är säker på att de flyttade dit för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Det måste ha varit en riskfylld åtgärd i ett land som styrts mer eller mindre av ryssar och kommunister. Nu har det heller blivit bättre med ordning och reda sedan andra tog makten och det är klart att det finns de som tjänat oerhört mycket pengar kanske främst för att de fått köpa företag billigt och även olja och blivit oerhört rika.

Jag försvarar inte Swedbank eller andra banker men visst har bankerna ett intresse att tan hand om enorma summor pengar. Jag vet inte hur man jobbar för att kolla upp om det är vita pengar eller maffiapengar eller vad man nu kallar det. Vi har sett att det varit flera banker som haft tvivelaktiga affärer i de Baltiska staterna. Vi har även sett vilka enormt stora påslag man haft bland annat på bostadslånen och även att man lånat ut för mycket. Sverige har en låg statsskuld men hushållen har så mycket lån att Sverige flera gånger fått varningar av EU för den enorma skuldbörda hushållen har. Man har infört amorteringskrav för detta men de lärde är tveksamma om det gett något positivt. För att komma till rätta med problemen finns en modell där man momsbelägger hyran för då får man dra av byggmomsen. Samma sak för det gamla beståndet som man betalar moms på andra typer av tjänster för fastigheten. Bakom förslaget står SABO, fastighetsägarna och hyresgästföreningen

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Synd att EU sätter stopp för förstatligande av banker, de kan alltid räkna med att bli räddade av oss skattebetalare via staten – bonusar, otroligt vidlyftiga löner samt ”kreativ” verksamhet skyddas av just detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.