Regeringen sa ja till vinter OS 2026

Regeringen sa ja till vinter OS 2026. En helt rätt beslut av Regeringen Löfven. Idrotten är det bästa botemedlet för våra unga och idrotten ser till att många unga tränar idrott i stället för att bland annat brukar narkotika och utövar brottslighet. Jag har sagt det många gånger att en av orsaker till att Umeå har så låg brottslighet är att vi satsat så mycket på både kultur och idrott. Nu har man sagt från IOK att man stöttar länder som arrangerar OS.

Det är också på plats att ett av världens bästa vintersportländer Sverige får arrangera vinter OS, Norge klarade av det. Nu ska man ändå komma ihåg att än så länge är det inte fastställt vart OS kommer att arrangeras utan man stöttar ansökningen med garantier, hoppas att det blir en seriös behandling som görs utan mutor.

Det OS som Sveriges idrott tänker arrangera ska också vara ett hållbart OS. Det ska också vara ett OS som är det mest spridda OS det vill säga avgörs på många platser vilket gör att anläggningskostnaderna blir mindre då det finns anläggningar och bra anläggningar utanför Stockholmsområdet. SOK borde se noga på vilka idrotter som kan avgöras utanför Stor Stockholm. Det sägs att bob som sport kan läggas i Lettland, tror jag det var och där har man utomordentliga fina anläggningar för den sporten och den har jag sett med egna ögon. Där brukar många länder ha sina träningar.

Vill man kan även ishockeyn spelas på många platser i vårt land där vi har det väl utrustad med många Arenor för ishockey. Då 2026 kanske även Umeå har ett lag i SHL för klarar Oskarshamn av att avancera borde även Björklöven klara av det om man får den sportchef som det talats om nämligen den som var den som höll i Oskarshamn nämligen sportchefen och som TV kallade arkitekten bakom framgången nämligen Kenttä som Expressen skrivit idag.

I vilket fall som helst är det bra att regeringen sagt ja till ansökan om Vinter IS 2026. Det är också en klapp på ryggen åt alla ledare som finns inom idrotten och att regeringen vet att idrotten klarar av att arrangera ett vinter OS. Tack till Stefan Löfven och hans regering, det var ett bra beslut för Sverige

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Jodå, bra lobbat av regeringen och SOK. Även om jag inte är sosse så är det bara att gratulera regeringen till en del framgångar. Ni har ju även haft framgångar vad beträffar EUs arbetsmarknadspolitik. Se nu bara till så att ni inte ytterligare höjer bensinskatten! Jag var med bilen på en VM-tävling i Åre. Om jag lever 2026 kanske man kan ta ett fungerande tåg för att se en skidtävling i Sthlm. Jag tror dock att det är större chans att Sverige får spelen till 2026 än att Björklöven då har ett lag i SHL, he, he.Till sommar-OS 2024 återstod till sist också bara två kandidater (Paris o Los Angeles). Då gjorde IOK helt enkelt så att på en gång beslutade att dessa två städer skulle få spelen 2024 resp. 2028. Kanske gör man något liknande nu. Kom ihåg var du då först hörde det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.