Kraftig högersväng av moderaterna i helgen

Kraftig högersväng av moderaterna i helgen. Samtidigt tvättade man bort alla spår av den politik som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg drev som var en av de framgångsrikaste i Moderaternas historia i modern tid. Man gick så långt att man till och med ändrade loggan med M:et och tog även bort ordet som man hade med nämligen de nya moderaterna. När man hörde Kristersson gå igen det politiska innehållet så är man tillbaka i det gamla högerpartiet.

Man kan också säga att man med full fart närmat sig Sverigedemokraterna när det gäller deras viktigaste frågor. Jag förvånas även att Anders Ågren så snabbt ställde upp på den nya politiken lika snabbt som man gick med och hurra när man förra gången bytte till de nya moderaterna och kallade sig även det nya arbetarpartiet, även det har man nu tagit bort som slogan utan nu är det gamla högerpartiets frågor som gäller. När det gäller miljöpolitiken och den omställning som behöver göras sade Kristersson inte ett ord. Tala om intressant kovändning av moderaterna och nu blir det ytterligare klarare med en samlad höger ute på högerkanten mellan M, KD och SD och man kommer att samarbeta med SD utskotten i Riksdagen även om Kristersson ville svara på det i söndagens Agenda varifrån jag fick reda på högersvängen i mera detalj. Jag frågar mig hur länge Kristersson får stanna kvar då hans redovisning av politiken är närmare SD,s som Kindberg Batra fick avgå för.,

En kommentar

  1. Villy Hansen

    I praktiken bildar M, KD och SD ett osynligt block, som nu är ”elefanten i rummet”. Det s. k. ”nya parlamentariska läget” tycks legitimera ett och annat parti att ta parti för SD. Synd att dessa inte kan definiera nationalism och vad ”nedärvd essens” betyder. Ordspråket ”säg mig vem du umgås med skall jag säga vem du är” äger sin giltighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.