Det är ett kyligt klimat mellan USA och Storbritannien

Det är ett kyligt klimat mellan USA och Storbritannien. Det kommer sig av vad han tyckt till om Trump och hans administration. Visst var det lite väl hårda ord av en diplomat men vi är nog många som har samma uppfattning som han. Det har ju också kartlagts hur många gånger Trump ljugit och det är så mycket så man blir förvånad. Har han inga rådgivare som han tar råd av eller så är det ingen som törs säga något om honom med risk för att man får kicken. Så här skriver Omni om det senaste

%Ï KIM DARROCHS AVGÅNG Storbritannien kan skaka av sig kritiken från USA:s president Donald Trump mot den brittiska ambassadören Kim Darroch, skriver BBC:s Laura Kuenssberg i en analys. Premiärminister Theresa May är ändå på väg bort och den brittiska ambassadören lämnar.

Det är ett tack, men nej tack , från Storbritannien, skriver hon men menar att frustrationen finns under ytan över hur Storbritannien låter en av landets allierade ta ut hämnd på en högt uppsatt brittisk diplomat.

Stephen Collinson skriver i en analys för CNN att Trumps önskan om att få utländska diplomater som har en mer välvillig inställning till hans administration är alarmerande inte bara för Storbritannien.

Trump försöker effektivt göra det svårare för andra länder att få adekvat diplomatisk information , skriver han.
Patrick Wintour skriver i en analys för The Guardian att Darrochs roll missförstås om han tvingas avgå i förtid: Några av Storbritanniens bästa ambassadörer har inte sympatiserat med Vita huset .

I läckta uppgifter kallar Darroch Trump-administrationen för bland annat dysfunktionell. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.