Det kommer fram mer och mer om ASAP Rock

Det kommer fram mer och mer om ASAP Rock. Det var några Kvinnor som satt inne på Max och åt när de upptäckte ASAP Rocky utanför. Därifrån såg de hur ASAP Rocky kastade 19-åringen. Nu känner de oro och rädsla  för att vittna i rättssalen  och ber om att få vara med via videolänk i stället. På en mobilfilm som visar slagsmålet syns hur ASAP Rocky kastade 19-åringen i luften, och hur denne och hans sällskap bildar klunga runt den liggande 19-åringen och går lös på honom med slag och sparkar.  De har redigerat sin egen filmning som publicerades på Instagram.

Det tycker dock inte försvaret som vill att de ska vara i rättssalen men det är beslut att de går vara med på video. Det har inte kommit fram varför de inte törs gå till rättssalen. Det där som står ovan har skrivits i både Aftonbladet och Expressen

Följande kommer från Omni
%Ï ÅTALET MOT ASAP ROCKY Både Aftonbladet och Expressen kan nu visa två olika filmsekvenser som tidigare inte offentliggjorts. Aftonbladet har kommit över en bortklippt del från den film som lades upp på Asap Rockys Instagramkonto, en sekvens som enligt åklagaren motbevisar den misshandelsanklagade rapparens förklaring om att det rört sig om nödvärn.

Expressen har klipp från hamburgerrestaurangen Max där övervakningskamera som visar hur Asap Rockys livvakt lyfter den 19-årige målsäganden i ett halsgrepp och sedan bär bort honom flera meter. Vi får väl vänta och se om det kommer fram ännu mera men jag undrar om Donald Trump har sett klippen som redovisats. Det kan inte vara en stat som tillåter den typen av anfall även i USA. Det har även kommit fram att ASAP Rockys inte har varit så lydig lagarna som finns i USA.

Enligt Expressen och jag citerar har ASAP Rockys uppväxt präglades av fattigdom, våld, droger  och mord.
Som 16-åring dömdes han till fängelse för knarkhandel, i vuxen ålder var han inblandad i flera våldsamma incidenter och nu står han åtalad för misshandel i Sverige i ett internationellt uppmärksammat fall som fått USA:s president att reagera.  Slut citat.

Man kan fundera över om den här Donald Trump vet vilken person han lagt ner kraft för att hjälpa han som säger åt personer som är aktiva politiker och inte delar hans politik åk hem. Må han någon gång få igen för allt han säger.

6 kommentarer

  1. Ulf Parde

    G W m fl har ju tagit fram en del tveksamheter betr målsäganden. Nödvärnsrätten måste utvidgas i Sverige. Trump har nu flera gånger hittat svagheter med det ”perfekta” Sverige.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      G.W klassar jag numera som bäst före. Jag vet inte om han någonsin suttit på en rättegång annat än att lyssna. Det här är slut och vi får snart höra vad det svenska rättsväsendet säger. Jag tror inte Trump vet ett enda dugg om det svenska rättsväsendet som han har uttalat sig

  2. Brorson

    Rocky uppfattas kanske av Trump som ett av de framgångsrika ”maskrosbarnen”, som har lyckats ta sig upp ur misären och försörjer sig på ett hederligt sätt. I USA hedras och belönas sådana personer. I Sverige belönas kriminella. Vad man (och därmed avses betydligt fler än presidenten) i USA tycker är konstigt med Sverige är att Rocky och hans sällskap sitter häktade, medan 19-åringen som startade bråket går fri.

    Om Rocky har vuxit upp i en miljö, som präglades av knark, våld och mord. är det kanske inte märkligt om han överreagerat när han ofredades av 19-åringen, som av allt att döma gjorde allt för att mucka gräl. Advokaten har ju också som ett sistahandsyrkande hävdat nödvärnsexcess. Det är når en angripen person, i den uppjagade stämning som råder, felbedömer situationen och använder mer våld änr nöden egentligen kräver.

    Sådant här ska man inte råka ut för i Sverige, vare sig man är vanlig turist, gästartist eller flykting som har asylskäl. Borde vi inte ta en funderare på vilka utlänningar vi släpper in i landet och låter gå lösa på våra gator Vi behöver den diskussionen innan allt fler bland oss ursprungs-svenskar drar alla utlänningar över en kam som ”icke önskvärda”.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag är säker på att om du gjort samma sak som Rocky så har du blivit åtalad. Däremot har det nog bara blivit en kort notis om detta i media. Obegripligt att de ägnar sådan tid åt detta ärende. Skulle tippa att det finns många liknande fall som inte följs av media. I Sverige gäller dock svenska lagar och alla skall behandlas lika

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror inte vi ska bry oss mer om detta Ulf. Inget mål i någon domstol har fått så stor plats i media som detta för ett slagsmål på en gata

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.