Denguefeber härjar i Asien och lite blandat

Denguefeber härjar i Asien. Det är en mycket farlig virus som man säger kommer från en mygga som sprider den. Jag har tidigare personer som jag känner som råkat ut för denguefeber i Thailand. De har varit ordentligt sjuka och legat på sjukhus. Jag har hittat en artikel i Omni som kort beskriver läget.

%Ï DENGUEUTBROTTET I ASIEN Flera syd- och sydostasiatiska länder har drabbats av utbrott av virussjukdomen denguefeber. I Bangladesh har 1 100 personer insjuknat på bara ett dygn och myndigheterna beskriver utbrottet som landets värsta hittills, enligt AFP. Sjukhusen är fulla av denguepatienter och minst åtta personer har dött.

I Filippinerna har ett denguelarm utlysts efter att antalet insjuknade ökat dramatiskt, skriver TT. I Kambodja rapporteras uppemot 5 000 nya fall i veckan och i Singapore har allt fler fått denguefeber den senaste veckan. Slut citat Omni.

Själv har jag tänkt göra mitt tredje besök på Nolia och inte är det så dåligt till exempel som VKs kolumnist Benny Karlsson som jag tycker har blivit en person som bara klagar så jag har slutat att läsa det han skriver. Jag tycker han tycks veta mer än alla andra och de som gör det är inte läsvärda för mig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.