Ardalan Shekarabi ersätter Strandhäll

Ardalan Shekarabi ersätter Strandhäll. Det gick snabbt för Stefan Löfven att finna en ersättare efter Strandhäll. Det är självklart ett mycket bra val. Dessutom väljer Stefan Löfven att utse Lena Micko som ersättare efter Ardalan. Lena känner jag sedan länge då hon varit kommunalråd i Linköping och nu senast vice ordförande i Sveriges kommuner och landsting. Omni har en bra beskrivning om detta

”ANNIKA STRANDHÄLLS AVGÅNG Ardalan Shekarabi efterträder Annika Strandhäll som socialförsäkringsminister, meddelar statsminister Stefan Löfven under en pressträff. Strandhäll har valt att kliva av som statstråd efter sin sambos död för en månad sedan.

Shekarabis jobb som civilminister tas över av Lena Micko, tidigare ordförande samt vice ordförande för SKL, Sveriges kommuner och landsting.
 Två mycket kompetenta personer får ansvar för att människor ska vara trygga, säger Stefan Löfven.

Shekarabi säger att han är hedrad över uppdraget och framöver kommer han bland annat få i uppdrag att stärka pensionssystemet, säger statsministern. Micko säger att hon vill öka statens närvaro runt om i landet.
 Jag är en varm anhängare av lokalpolitiken. I min nya roll har jag möjlighet att skapa förutsättningar, säger Micko på pressträffen.slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.