Göran Persson har inte tagit pengar från pensionsfonderna

Göran Persson har inte tagit pengar från pensionsfonderna.det är många som skyller på att Persson förbrukat pensionspengarna. Min gode vän Jan Andersson från Skåne som kan det har svarat en person som påstått detta. Jan kan det där mycket väl , men det är inget annat än en skär lögn. Så här skrev Jan. Jag ska försöka förklara. I det gamla pensionssystemet ingick grundpension, förtidspension och efterlevandepension i pensionsfonderna. I det nuvarande systemet ligger dessa utanför fonderna och betalas av staten. En utredning där samtliga politiska partier som ingick i pensionsuppgörelsen kom fram till att detta motsvarade 320 miljarder kronor som skulle gå till staten från fonderna. Så mycket blev det inte. Det blev 258 miljarder kronor. Dessa pengar har varken lånats eller försvunnit. De betalas ut till garantipensionen, förtidspensioner och efterlevandepensioner. Har du andra uppgifter så var snäll och presentera dem så vi kan syna uppgifterna.  Slut citat.

2 kommentarer

  1. Anders Jakobsson

    Lennart du måste vara helt tappad från en vagn , jag skäms faktiskt att bo i den kommun där du är född . Har du missat allt ??? Anders

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag ser att du fattar ingenting om detta men det är som jag beskrev i bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.