Vi i Sverige behöver arbetskratsinvandring. Vissa branscher har problem att finna utbildat folk

Sverige behöver arbetskraftsinvandring. Det tycker jag är ett måste när inte våra system klarar av att utbilda till brancher som har problem att finna utbildad arbetskraft. Systemet som vi har inte fungerat bra när man importerat lågutbildad arbetskraft inom branscher där det går att få tag i arbetskraft och där det blivit rena slavhandeln. De som gjort sig pengar på detta är inte arbetsgivarna uran det som förmedlar och fixar jobb och behåller lönen själv. För att arbetskraftsinvandringen borde kollektivavtal gälla och dokumenterad utbildning.

Vi ser hur det ligger till för Strömdala och det skulle förvåna mig mig om det inte bland alla flyktingar som kommit hit inte finns några som är slaktare eller en som kan vad man gör i en chark. Jag tror även att det finns människor här som har någon kockutbildning få det är stora brister inom restaurangnäringen. Man måste även bli bättre på att kontrollera deras yrkeskunskaper och ge dem den komplettering som behövs.

Det är åt helvete om inte arbetsförmedlingen kan hjälpa företaget att finna de som vill jobba som slaktare. Det borde för fasen finnas pengar som gör att Sjödala får råd att anställa och därmed ge en yrkeskunskap för jobbet. Jag tycker det skulle vara ett underkännande av de system som berörs att inte ett företag som vill anställa folk som dessutom är på landsbygden.

Spotta inte för mycket på arbetskraftsinvandringen för den kommer att behövas inom många områden och inte minst inom välfärdsyrken. Jag har alltid trott att även flyktingar ska ut på jobb och samtidigt lära sig svenska. Jag har nästan dagligen hört att hur många nya personer som behöver anställas de kommande åren och för att klara detta kommer det att behövas arbetskraftsinvandring och blir förvånad att inte vår LO ordförande insett att den behövs. Däremot måste den regleras men även kontrolleras och där tycker jag att de fackliga organisationerna på arbetsplatsen eller inom brancher har en viktig roll men även att arbetsgivarna och facken ska vara ense om att man ska rekrytera folk även utanför EU. Inom EU är det däremot tillåtet att jobba inom annat EU land. En sak är ett måste är att det måste vara ordning och reda när det gäller arbetskraftsinvandring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.