Miljön är en ödesfråga och det jobbar kommunen med genom mål

Nu haR kommunen börjat jobba med de lokala målen som antagits och det ska då genomföras med ett åtgärdsprogram. Jag lägger ut det pressmeddelande som skockades ut i går och det är bara att läsa
Kommunstyrelsen i Umeå kommun har antagit kommunens lokala miljömål och påbörjar nu arbetet med att ta fram ett åtgärdsprogram för att nå miljömålen. Debatt och ett slutgiltigt beslut om de lokala miljömålen väntas från kommunfullmäktige i slutet av februari.

– Klimatet är som bekant en ödesfråga. De nya miljömålen i Umeå kommun ska både bidra till måluppfyllelse av de nationella miljömålen och av de globala hållbarhetsmålen, säger Janet Ågren (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott.
För att nå målsättningarna ska de lokala miljömålen vara vägledande för kommunens samtliga verksamheter och bolag, och för alla som verkar i Umeå. Remissinstanser i arbetet med miljömålen har bland annat varit kommunala nämnder och bolag, politiska partier, universitet, samverkanskommuner, olika myndigheter, organisationer och föreningar.
Remissvaren har resulterat i ett antal förändringar jämfört med det ursprungliga förslaget. Det handlar bland annat om olika redaktionella ändringar, förtydliganden i texterna, tillägg av nulägesbeskrivningar, med mera.
– En viktig förändring är att texten till klimatmålen har förtydligats och att det i klimatavsnittet även beskrivs i vilken takt olika åtgärder behöver genomföras så att kommunen arbetar i enlighet med Parisavtalet, säger Janet Ågren. 
Debatt och ett slutgiltigt beslut om kommunens miljömål kommer att fattas i kommunfullmäktige ‪den 24 februari‬

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.