Varför skriver VK om ett ärende på fel sätt. Tegsbron och hur minskas trafiken i centrum av Umeå

Jag fattar inte varför man i VK och jag tror även i VF inte skriver rätt när man bevakar till exempel politiken. Det har jag funderat mycket över varför man inte skriver om ärendet, beskrivs på ett korrekt sett. Anders Ågren har tagit upp detta i två bloggar både i fredags och i torsdags. Jag gjorde ju come back i fullmäktige men fick även i slutet fick jag tjänstgöra så jag lovar att jag som vanligt läst igenom handlingarna. Jag själv ställde ju upp på det förslag som majoriteten lade och antogs och blev lite förvånad över den remiss som Anders med flera föreslog. Det var skogens lagrings kraft av kol det handlade om. Jag tycker det var rätt att gå tillbeslut och inte räkna något mera men det är klart att Anders har rätt hur man beskrev moderaternas förslag och inte det som stod i varken krönikan eller hans blogg dagen tidigare. Jag har genom åren som Anders skriver varit aktiv under min tid som kommunalråd och pekat på när det varit fel fakta. Vad jag däremot inte begriper varför man i nyhetssidorna inte skriver sanningen och inget annat än den. Det måste vara allvarligt om inte läsarna får reda på sanningen om vad som skett.

Är det inte viktigt för media att man är korrekt för minskar förtroendet för media tycker jag att det blir ett hot mot demokratin om man håller sig till Fake News. Jag hoppas verkligen att felen beror på att man inte förstår de beslut som fattas i Fullmäktige för gör man det för att sprida fel uppgifter om vad ett parti eller partierna vill då är man ute på grumligt vatten. Det stod redan i handlingarna vad moderaterna ville göra som jag tycker att man borde kunnat läsa sig till och i fullmäktige sa andra partier varför man ville avgöra ärendet i måndags. Nu gäller det att man jobbar med verkstaden.

Däremot är jag förvånad över att en del partier vill förstöra systemet med gröna friköp som varit en succé att få med byggherrarna på detta som gjort att det blivit mindre söktrafik inom centrum för att söka parkeringar. Parkeringen i Ymer är inte till som arbetsplatsparkeringar utan för de som har ett besök av någon form i centrum och att det skulle ligga nära Västra Esplanaden när den delen av stan saknar besöksparkeringarna vilket är ordnat till vid ÖK. Det ligger så till att fastighetsägarna köpt P platser vilket varit ett krav i detaljplan och i bygglov. Självklart går det att lösa till och avfarter. Man ska inte lura företag att friköpa P-Platser och sedan krypa ut ur åtagandet. Det syns att det är många politiker som inte har historien bakom vägpaket och vad som behöver göras för miljöns skull. Jag tycker inte man bör vänta med planeringen och byggande tills ringen är klar. En annan sak som är viktig i detta är vilka vägar ska kollektivtrafiken ska gå på, Tegsbron eller Kyrkbron eller båda för det blir avgörande hur bron ska se ut de närmsta 70 åren för nuvarande bro är slut.

4 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Nej jag menar kol. Nog trodde jag att du visste detta. Här har du beviset från inledningen på en artikel om detta

     Idag lanserar Greenpeace International en forskningssammanställning som visar att det norra skogsbältet där de svenska skogarna ingår lagrar mer kol än Amazonas. Det norra skogsbältet som sträcker sig från Ryssland via Finland till Sverige och Kanada utgör jordens största kol-lager på land och binder därmed mest växthusgaser i världen, visar Greenpeace nya rapport.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.