Gubbar och gummor över 70 år håll er inomhus. Det är en ”order” vi fått

Stanna hemma ni som är över 70 år rekommenderas numera för att äldre ska slippa utsättas för Corona smitta. Man rekommenderar att man inte ska vara ute annat än i nödfall om man är äldre och ska be yngre handla åt oss och ställa maten utanför dörren. Motivet är som det varit sedan denna smitta påbörjades att man måste förhindra en snabb spridning så att sjukvården över huvudtaget ska kunna bereda plats åt alla som har behov av akut sjukvård.

I USA tycker man inte att man ska träffas i grupper med fler än 10 personer och det har man även gjort i många länder i Europa. Ja visst funderar då jag vart tar det här vägen och hur länge håller smittspridningen på att öka. Många tror att det dröjer länge men vad vet vi. I Kina där har folk börjat bli friska och återgå till arbetet och nog borde vi i Sverige vara så måna om varandra och häckla inte de som har kompetens inom områdena. Politiken måste ha hjälp av experter om vi ska klara att fatta rätt beslut. Jag tycker inte man bör vara kunskapsförnekare

Det här har rört om mycket i hela världen inte minst ekonomin och det är länge sedan om det ens skett att det pumpats in så mycket pengar i att säkra jobben och företagen. Det är tur att S regeringarna gjort ett bra jobb och fått ned vår statsskuld för att ha i ladorna när krisen kommer och att regeringen fick med C och L i den så kallade januariöverenskommelsen. När tusentals personer nu blir arbetslös så blir det minskade skatteintäkter för kommunerna och pensionerna blir lägre då börsen fallit. De inom S som tyckt att det var fel att samla i ladorna måste väl inse att de som kallar sig S till vänster ska vara tacksam över att de fick nobben att öka statsskulden. I annat fall har vi inte haft något att använda nu när vi har två kriser samtidigt. En kris för folkhälsan och en ekonomisk kris. Jag för min del tror att hälsokrisen kommer att klaras upp tidigare än den ekonomiska. Det är många bolag som har det oerhört tufft och den som nog lider mest är besöksnäringen och transportnäringen som båda är beroende av varandra.

Det är klart att ekonomiska krisen kan ge många svårigheter att klara sig när de tidigare inte vara fackligt ansluten och i de flesta fall inte heller varit med i A-kassan. I medlemskapet och att man jobbar under kollektivavtal följer det även med olika typer av försäkringar om du blir sjuk och även en grupplivförsäkring. Jag tror tyvärr att det är fler och fler som inte varit med i facket och A-Kassan men även om det tar en liten tid innan allt börjar gälla så ta och gå med i facket och A-Kassan så får du även en bra försäkring. Bättre sent än aldrig och ta inte jobb hos en arbetsgivare som saknar kollektivavtal.Ett gott råd från en äldre herre som nu tillhör en grupp som är särskilt utsatt för Corona virus.

3 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja det kan du ge dig attan på och Öqvist och Andersson och några till var förra sommaren på en resa till Cypern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.