Kommer Coronaviruset att hjälpa till att få bort Donald Trump. Valsystemet i USA tycker jag inte är demokratiskt då Clinton förlorade trots fler röster

Coronavirusutbrottet i USA är Donald Trumps mest katastrofala kris under sina tre år som president, skriver Peter Nicholas i The Atlantic. Riksrättsprocessen var politisk och förutsägbar och nedstängningen av statsapparaten skulle inte vara för evigt. Men coronaviruset är en dödlig belägring som i värsta fall kan kosta två miljoner amerikaner livet.

Nicholas menar att Trump genom att länge nonchalera hur allvarligt hotet varit, och först under de senaste dagarna ha vidtagit åtgärder, har sumpat sin chans att kunna vända krisen till fördel för hur han kommer bli ihågkommen som president.

Björn af Kleen på DN tror att Trumps hantering av coronakrisen och förtroendekrisen kan bereda väg för demokraten Joe Biden i höstens presidentval. ”Bidens politiska budskap, som handlar om att läka landet, skapa enighet och upprätta ’nationens själ’, har plötsligt fått akut relevans”, skriver han.

Det finns nog fler och fler av amerikanerna som tycker att Trump har hanterat Coronaviruset och tog det nonchalant. Det är klart att det kan bli en ren katastrof i USA eftersom det finns många miljoner som inte har haft råd att ha en sjukförsäkring och att det är mycket dyrt att gå till läkare. Där är det en marknad som ska tjäna pengar på en försäkring liksom på sjukvården. Tidigare vet jag att USA har haft en mycket dyr sjukvård per capita. Man har även ett mycket konstigt valsystem där man måste gå och registrera sig för att få rösta, jag vet inte om det kostar. Valdeltagandet är ju lågt i USA och under 50%. Sedan när det gäller valet till president räknar man inte röster utan elektorer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.