Världen har en ekonomi i fritt fall och det har även vi och det måste göras mycket mer. Lån i all är de ska betalas tillbaka. Arbetslösheten skenar

Det var det bästa som hänt idag var Kerstin Hessius som är VD i tredje AP fonden. Hon tog just upp det ekonomiska läget när allt annat bara handlat om Coronaviruset och alla har glömt bort ekonomin. Jag delar hennes analys och du som har SVT play gå in och titta. Det var i sena Rapport Så här har Omni sammanfattat vad hon sa

Man måste förstå allvaret i den ekonomiska situationen vi hamnat i i svallvågorna efter coronaviruset. Det säger tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius i SVT:s Aktuellt. I praktiken står hjulen helt stilla och arbetslösheten stiger för varje sekund, menar hon.
På längre sikt kan följderna bli massarbetslöshet och en situation som kan jämföras med Tyskland på 1920-talet och USA på 1930-talet.

– Vi är inte där men om det här fortsätter så riskerar vi att komma dit. Den bilden måste bli klar.
Nu efterlyser hon en tydlig tidsplan för när det ”undantagstillstånd” som vi nu befinner oss i tar slut. – En hel generation håller på att förlora sin framtid. Det här tillståndet kan man inte befinna sig i länge, man måste veta när det tar slut. Och den frågan är inte rest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.