Det är svårt att förstå varför folk hamstrar och speciellt toa papper. Nog kan det finnas saker som blir svårare att få tag i

Här kommer ett nytt exempel som kan ha med viruset att göra nämligen att folk hamstrar. Bilder har visats där vi sett kunder fulla med varuvagnar och många som handlar massvis med toapapper. Jag har då i alla fall svårt att förstå att man just hamstrar toapapper. Det är saker som vi tillverkar i Sverige men det kanske är så att många av torra varor så importerats dem till landet. I vilket fall som helst är det butiks hyllor som gapat tomma. Vi har inte känt oss göra så för vi har alltid potatis och så har vi kött i frysen så vi skulle säkert klara oss ett bra tag. Så kommer jag åter till att lägga ut en artikel från Omni som ser ut som följer.

Sverige är importberoende när det kommer till mat och efter coronavirusets utbrott har frågan om hur landet skulle klara en eventuell livsmedelskris blivit aktuell, rapporterar Sveriges Radio. – Vi har inget system för livsmedelsberedskap, säger Therese Frisell, expert på livsmedelsförsörjning på Livsmedelsverket till radion.

Matbolag arbetar med en så kort lagerhållning som möjligt i matbutikerna. När många hushåll nu hamstrat torrvaror leder detta till att butikernas hyllor kan gapa tomma.
Än så länge vittnar de stora matkedjorna inte om några större problem eller störningar i leveranser av livsmedel. Långa transporter kan dock bli ett problem om exempelvis många chaufförer blir sjuka samtidigt. Slut citat från Omni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.