Det fokuseras för mycket på Corona då vi är på väg in i en ekonomisk kollaps som kan vara värre än viruset

Så var det detta med att stänga gränserna. Folkhälsomyndigheten tror varken att stänga gränserna eller att rekommendera att inte att resa till andra länder har någon effekt ur smittskyddssynpunkt. Det kan till och med jag tro, men det är väl inte det UD tänker på utan snarare om UD har någon som helst möjlighet att hjälpa till om det händer något om jag är i utlandet. Det är svårt att kunna hjälpa hem någon om man blir sjuk eller hjälpa en till vård i ett annat land om man blir sjuk. Ur den tanken förstår jag att det kan bli så då det är två olika statligs myndigheter som kan komma till olika uppfattningar. Så här skriver Omni om detta.

Resor till Europa skulle inte göra någon skillnad för att stoppa utbrottet av coronaviruset, säger statsepidemiologen Anders Tegnell till Expressen. Detta efter att UD under lördagskvällen avrått från icke nödvändiga resor till alla länder, med anledning av virusspridningen och att situationen för svenskar på resande fot är föränderlig och osäker.

– Reserestriktioner är ingen adekvat åtgärd längre. De flesta länder i Europa har så pass mycket internspridning redan. I en intervju med TT försvarar han även den linje Sverige valt för att stoppa utbrottet. Han säger till exempel att besluten om stängda gränser saknar vetenskapligt stöd, och att det går tvärtemot WHO:s rekommendationer. Slut citat Omni. Det är inte fel att man agerar olika när man har olika uppgifter

Resor till Europa skulle inte göra någon skillnad för att stoppa utbrottet av coronaviruset, säger statsepidemiologen Anders Tegnell till Expressen. Detta efter att UD under lördagskvällen avrått från icke nödvändiga resor till alla länder, med anledning av virusspridningen och att situationen för svenskar på resande fot är föränderlig och osäker.

Nu har det blivit stängt snart över allt mot vad Folkhälsomyndigheten sagt.
De har inte rekommenderat stängda gränser är en åtgärd. Det finns beskrivit tidigare här i bloggen. När jag skriver detta har jag tittat på sena rapport där VD för Svenskt Näringsliv och en av VDarna i AP fonden. Jag delar deras oro om en ekonomisk kollaps är nära och bedömningen att det blir ingen som kommer att lånar då ingen vet om de kan betala lånen och utan intäkter skulle inte jag låna ut och samma sak när det gäller att skjuta på betalningar av skatter och avgifter och det ska betalas. Idrott och kultur är även branscher plus hela besöksnäringen och transporter.

Varsel kommer även nu inom den tyngre industrin. Jag tror det går direkt åt helvete men en massarbetslöshet om allt ska hållas stängt. Handeln utan kunder kan inte betala hyrorna. Som ni ser i bloggen har man inte lyssnat på alla. De experter från Umeå som kritiserat Folkhälsomyndigheten har inte tagit någon hänsyn till vad som händer på längre sikt om hela Europa låser in sig en längre tid. Risken nu tror jag att vi har en arbetslöshet som vi aldrig varit med om.

En ökad arbetslöshet gör att många personer inte klarar sig och hamnar på försörjningsstöd annars svälter man ihjäl och de blir vräkta för de kan inte betala hyran utan inkomster. Hyresgäster som sällan tillhör de högre inkomsttagarna är även en gång till de som får lida mest för de valt hyresgäst formen att bo. Som sagt allt går bara ut på Corona och ingen diskussion om vi får massarbetslöshet, mycket mindre skatteintäkter för alla och alla kostnader rusar. Jag saknar medias granskningar och analyser om ekonomin och jobben i näringslivet. Jag är helt övertygad om att ekonomin blir ett större problem i hela världen än Corona.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.