Programmet om Hillary Clinton visar vilket förakt gubbarna har mot kvinnorna. Man tror inte vad man fick se

Jag har sett de avsnitt dom sänts i TV om Hillary Clinton. Visst vet jag och har läst att hon var en mycket begåvad kvinna och en mycket hög status bland jurister även i USA. Vad jag däremot inte visste var att kvinnorna behandlades så fruktansvärt illa i politiken som programmet visade. Det var helt ofattbart men samtidigt begripligt att när man inte har någon typ av föräldraförsäkring.

Hon fick ett speciellt uppdrag av sin man men det hon fick utså trodde inte jag kunde hända i USA. Då blev det klart för mig att USA har ingen oberoende press utan pressen tog bara de gamla gubbarnas parti. USA har en syn på framför allt kvinnor och jag tror landet som sådant är ett av världens länder som på alla nivåer motarbetar kvinnor. Jag tycker att ni som har Svt ska se de program som gått om Clinton. Det är sevärt men hur männen beter sig mot kvinnor är för djävligt. Redan då fanns det gott om Fake News som kom fram när hon ställde upp i presidentvalet och vann det om man tittar till antalet röster där hon fick mer än 3 miljoner fler röster medan det ruttna amerikanska systemet gjorde att Trump blev president. Hon räknades som i topp av Amerikas ledande advokater.

När hennes man Bill blev president anställas hon av maken. 1993 utsåg presidenten sin fru till att leda en arbetsgrupp för sjukvårdsreform. Så det var snart 30 år sedan demokraterna insåg att man behövde man behövde sjukrekordsreformen. Obama införde en sjukvårdsreform. Men det var det första han började plocka bort. Han ville ju göda den privata försäkringsbolagen och det privata sjukhusen och jag lovar att dessa bolag tjänar stora pengar eller enorma pengar för att vara helt ärlig. Ja ärligt talat nog skulle det behövs fler kvinnliga politiker som kunde bli president men trots att hon fick 3 miljoner fler röster än Trump blev hon inte president ett sjukt system. Demokratin finns egentligen inte i USA, i alla fall på det vis som vi säger demokrati.

En kommentar

  1. Olle

    Sverige borde skicka en delegation med kvinnor, ex. Margot Wallström, Mona Sahlin och Stefan Lövfen
    till USA och tala om för Trump hur demokrati skall fungera. Sverige är ju bäst i världen i allting och vet hur man gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.