Man har redan hittat fusk hos företag som ska ta del av de stöd riksdagen har beslutat om. Fusk med stöd ska straffas

Hur ska man motverka fusket som redan skett inom de stödpaket som Riksdagen beslutat om. Min uppfattning är att de som fuskar ska straffas men nu vet jag inte vilka lagar som är tillämpliga på bidragsfusk eller andra fusk som kan uppstå. Det finns branscher som tidigare i alla fall polis och andra märkt när det gäller svartarbete. Jag skulle tippa att på många mindre företag kanske man tycker permiteringsreglerna är något som man får bidrag till och om jag förstått det rätt så har man där upptäckt fusk.

Permitteringar är enbart kortsiktiga om reglerna är som förut. Inte för att vara djävulens advokat så ska inte en permittering ersätta där man inte kan se att det blir kortsiktigt så i sådana fall är det en uppsägning som ska ske och under en uppsägning får man inte permittera. Blir det en massa fusk så slår de mot de seriösa företagen så att de konkurreras ut vilket inte är bra. Jag tycker det är lite märkligt att kostnaderna för pandemin ska tas av företag och dess anställda medan fastighetsägarna de behöver inte göra några uppoffringar alls även om en del kanske kommer att stå med tomma lokaler. Jag hoppas verkligen att man kontrollerar mycket så inte företag fuskar till sig skattebetalarnas pengar och det är varit många ramaskri inte minst från Moderaterna då någon fuskat med något som man kallar bidrag. Det är klart att det blir en hel del jobb också med alla massor av ansökningar men den personalen måste det finnas gott om. Jag tycker även att man kunde sätta lite extra fart genom att gå igång med infrastruktur projekt för där finns stora behov både på järnvägar och på bilvägar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.